Opiskelu Karjaalla

Opiskelu Karjaalla on leppoisaa

Karjaa on osa Raaseporin kaupunkia ja sijaitsee kätevästi noin tunnin junamatkan päässä sekä Helsingistä että Turusta. Opiskelu Karjaalla on leppoisaa, tutustu mahdollisuuksiin!
Näyttää 1-20 koulutusta 48 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 48 tuloksesta
1
2
3

Luonnonkaunis Karjaa

Karjaa on osa kaunista Raaseporin kuntaa, johon kuuluu myös muun muassa Tammisaari. Raasepori sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Turusta ja Helsingistä, joten sieltä on näppärät kulkuyhteydet suuremmille paikkakunnille. Karjaalta on myös hyvät kulkuyhteydet muihin Raaseporin kyliin.

Karjaalla yhdistyvät kiinnostava historia ja kaunis luonto. Karjaalla asuville tärkeä ulkoilupaikka on Pumppulahti, jonka ympäristössä on mukava lenkkeillä. Karjaalta löytyy myös kaunis keskiaikainen Pyhän Katariinan Kirkko vuodelta 1470. Karjaan funkkistyylinen arkkitehtuuri ihastuttaa arkkitehtuurin ystäviä, ja onpa saatavilla opastettu kierros, jossa käydään läpi Karjaan funkkishelmiä.

Vapaa-aika Karjaalla

Karjaalla on kauniin luonnon lisäksi myös rikas kulttuurielämä. Galleria Fokus tarjoaa kiinnostavia taidenäyttelyitä ympäri vuoden. Musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä järjestetään Tryckeriteaternissa. Karjaan yö ja Ankkamarkkinat ovat vuosittaisia tapahtumia Karjaalla.

Liikunnan harrastajille Karjaalta löytyy jäähalli, skeittiparkki ja frisbeegolf-rata sekä parkour puisto. Lepinjärven ympäristö- ja kulttuuripolku tarjoaa kauniita maisemia. Polun varrelta löytyy myös muinaisjäännös- ja luontokohteita.

Karjaalta löytyy myös kiinnostavia ja laadukkaita ravintoloita sekä kahviloita, joissa kannattaa pistäytyä maistamassa paikallisia herkkuja.

Opiskelu Karjaalla

Raaseporin alueella on useita ala- ja yläkouluja sekä lukioita. Muun muassa Karjaan Yhteiskoulu ja Kiilan koulu ovat Karjaan keskustan tuntumassa.

Ammatillista opetusta Karjaalla tarjoavat Luksia ja Axxell, jotka ovat molemmat ammatillisia oppilaitoksia. Raaseporin alueella saattaa joutua matkustamaan toiseen kaupunginosaan opintojen perässä.

Ammattikorkeakoulutusta Karjaalla järjestää Yrkeshögskolan Novia, jossa luonnonvara-alaa on mahdollista opiskella Raaseporissa. Karjaalta on hyvien kulkuyhteyksien ansiosta mahdollista matkustaa myös esimerkiksi Turkuun tai pääkaupunkiseudulle korkeakouluopintoihin.

Lärkkulla, Västra Nylands folkhögskola sekä Raaseporilaisten Urheiluopisto järjestävät vapaan sivistystyön koulutusta Karjaan alueella. 

Opiskelu Karjaalla tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia ja erilaisen ympäristön opiskella. Tiivistunnelmainen ja kotoisa Karjaa on leppoisa paikka suorittaa opintoja. 


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Visit Raseborg, Raasepori.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!