🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 133 tuloksesta
1
2
3
4
...
7
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

ICT-alan koulutus

Haluatko opiskella alaa, joka antaa valmiudet työskennellä arkielämää helpottavien innovaatioiden sekä uusien mahdollisuuksien parissa? ICT-alalla on tulevaisuudessakin työpaikkoja tarjolla.

Tietoliikenteellä ja viestintätekniikalla on yllättävän suuri merkitys jokapäiväisessä elämässämme. Kun mietit tarkemmin, käytät päivässä kymmeniä palveluja, joiden takana on ICT-alan ammattilaiset. Alan innovaatiot auttavat jokapäiväistä elämäämme sujumaan jouhevammin ja sujuvammin. ICT-alan koulutus takaa, että maailma pyörii vielä tulevaisuudessakin.

ICT-alan koulutus vaatii kävijältään teknillistä osaamista sekä kokonaisuuksien hahmottamista. ICT-alalla vaaditaan myös sosiaalisia taitoja ja innovatiivista ajattelukykyä.

ICT-alalla on useita vaihtoehtoja, joihin voi erikoistua. Voit erikoistua kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi  ohjelmistotekniikkaan, pelialaan, kyberturvallisuuteen, tietoverkostoihin tai vaikkapa mediatekniikkaan.

Missä voi opiskella?

ICT-alan koulutusta tarjoavat niin ammatilliset oppilaitokset kuin korkeakoulutkin.

Ammatillisissa oppilaitoksissa voi opiskella ICT-alan perustutkintoja, kuten tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto ja valmistua ICT-asentajaksi tai datanomiksi. ICT-koulutus antaa ammatillisella tasolla valmiudet työskennellä monipuolisesti alan tehtävissä. ICT-alaa voi opiskella monissa ammattiopistoissa ympäri maata.

Ammattikorkeakoulussa sekä yliopistoissa voi niin ikään opiskella ICT-alaa. ICT-alan koulutusta järjestää useat ammattikorkeakoulut Suomessa. Ammattikorkeakoulussa ICT-koulutus on pääasiassa tietojenkäsittelyn koulutusta tai tieto- ja viestintätekniikan koulutusta. Tieto- ja viestintätekniikasta valmistut insinööriksi ja tietojenkäsittelystä tradenomiksi. Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen kautta ICT-alan koulutus antaa syvempiä taitoja alalla toimimiseen.

Yliopistoista ainakin Aalto-yliopisto sekä Oulun yliopisto tarjoavat ICT-alan opintoja.

ICT-alan työpaikkoja

ICT-alan työpaikkoja on paljon tarjolla ja työtehtäviä on hyvin erilaisia. Työnimikkeitä voi olla esimerkiksi ICT-asiantuntija, ohjelmistokehittäjä tai ohjelmistoasiantuntija. Yritykset kaipaavat ICT-asiantuntijoita ja projektijohtajia digitalisoituessaan ja kehittäessään palveluita.

ICT-asentajat sijoittuvat työelämässä esimerkiksi teleyrityksiin, tietokoneiden maahantuonti- ja jälleenmyyntiyrityksiin sekä elektroniikka-alan asennus ja kunnossapitotehtäviin. Datanomit työskentelevät eri käytön tuen tehtävissä kuten IT-neuvojana, mikrotukihenkilönä tai teknisessä tuessa.

Kuten monien muidenkin alojen kohdalla, ICT-ala kehittyy hurjaa vauhtia ja uusia työtehtäviä ja -nimikkeitä syntyy vääjäämättä. Tällä alalla kehitys on tällä hetkellä hurjaa ja yritykset tarvitsevat koko ajan uusia ICT-osaajia riveihinsä. Yhteiskunta digitalisoituu hurjaa vauhtia ja siinä ICT-alan koulutus on keskeisessä roolissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: JAMK.fi, duunitori.fi, FiCom, tut.fi