🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelu Ikaalisissa

Koulutuksen ja kulttuurin kaupunki

Kylpyläkulttuuristaan ja musiikkitapahtumistaan tunnettu Ikaalinen on myös koulutuskeskittymä: alueen oppilaitokset tarjoavat monipuolisesti tutkintovaihtoehtoja ja Ikaalinen-passilla opiskelijat saavat erilaisia etuja. 
Näyttää 1-20 koulutusta 27 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 27 tuloksesta
1
2

Innostu opiskelemaan Ikaalisissa

Kotoisan kokoinen kaupunki yllättää kattavalla koulutustarjonnallaan ja viehättää ympäristöllään. Ikaalisilta löydät viihtyisyyttä, turvallisuutta, huolella vaalittua kulttuurimiljöötä sekä kaunista järvimaisemaa.

Pirkanmaalla sijaitseva Ikaalisten kaupunki lukeutuu elinvoimaisiin seutukaupunkeihin, joiden vahvuuksia ovat muun muassa luonto, yrittäjähenkisyys sekä arjen sujuvuus. Liikkumisen kannalta Ikaalisten sijainti valtatie 3:n varrella on erinomainen ja esimerkiksi matka Ikaalisilta Tampereelle taittuu tunnissa.

Koulutustarjonta

Kaupungilla on koulutuskeskittymän maine, sillä Ikaalisilta löytyy koulutusvaihtoehtoja sellaisiltakin ammattialoilta, joita ei muissa Suomen oppilaitoksissa ole tarjolla.

Lukio-opintoja voi suorittaa Ikaalisten yhteiskoulun lukiossa.

Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa voi opiskella liiketoiminnan perustutkinnon ja valmistua merkonomiksi tai tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon valmistuen datanomiksi. 

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Ikata on valtakunnallinen kulttuurialan oppilaitos, jonka koulutustarjontaan kuuluu muun muassa asesepäntyö, kitaranrakennus ja pienoismallinrakennus. Ikatasta voi myös valmistua esimerkiksi lasinpuhaltajaksi, kädentaitojen ohjauksen artesaaniksi, rakennusrestauroijaksi tai huonekalujen entisöijäksi.

Ammatti-instituutti Iisakki tarjoaa sosiaali-ja terveysalan perustutkintoa ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen tai sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalta. Opetus tapahtuu kauppaoppilaitoksen tiloissa.

Ikaalisten kauppaoppilaitos, Ikata ja Ammatti-instituutti Iisakki ovat osana SASKY koulutuskuntayhtymää.

Asuminen

Hakemuksia Ikaalisten kaupungin vapaana oleviin vuokra-asuntoihin otetaan vastaan jatkuvasti. Kaupungin vuokra-asuntoja isännöivät ja vuokraavat Ikaalisten Kiinteistökonsultit Oy sekä Ikaalisten Tili ja Kiinteistö Oy, asuntohakemuslomakkeita on saatavana isännöitsijöiltä.

Vapaa-aika

Kiehtovatko tunnelmalliset kaupunkikävelyt? Vuonna 1858 perustettu Ikaalisten kauppala on Suomen kauppaloista vanhin ja kauneimmaksi kutsuttu. Historialliset rakennukset, rantanäkymät ja jalopuiden koristamat puistokadut houkuttelevat kävelyretkille. Ikaalisten luontoon voi vuorostaan tutustua vaikkapa meloen, pyöräillen tai hiihtäen.

Matkailijoita houkuttavat vuodesta toiseen kansainvälinen Sata-Häme Soi -festivaali sekä tunnettu Ikaalisten kylpylä. 

Opiskelijaelämä

Ikaalinen-passi tuo opiskelijalle monenlaisia etuja. Passin saa, mikäli on kirjoilla Ikaalisissa, opiskelee alueen oppilaitoksissa ja opinnot kestävät vähintään yhden lukuvuoden.

Lähteet: ikaalinen.fi; visitpirkanmaa.net;

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!