Opiskelu Kotkassa

Opiskelijakaupunki meren rannalla

Kotka sijaitsee Kymenlaaksossa, Suomenlahden rannikolla. Kaupunki tarjoaa kauniit merimaisemat ja monipuoliset mahdollisuudet liikkua luonnossa. Olisiko Kotka sinun opiskelukaupunkisi?
Näyttää 1-20 koulutusta 67 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 67 tuloksesta
1
2
3
4

Kotkan kaupunki

Opiskelua ja elämää meren rannalla Kotkassa

Kotka sijaitsee Suomenlahden rannikolla noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kotkassa on loistavat mahdollisuudet nauttia luonnosta ja merimaisemista. Upeita luontokohteita löytyy niin kaupungista kuin aivan kaupungin lähistöltä.

Luonnossaliikkujalle avautuu Santalahden Linkinkallion luontopolulta upeat maisemat kauas ulapalle, ja Siikakoskelle rakennetuilta rantapoluilta on helppo tarkastella jokiluontoa.

Kotkassa pääsee nauttimaan saaristosta ja merestä. Merestä voi nauttia mantereelta käsin vaikkapa Katariinaniemen puistosta tai Mansikkalahdelta.

Opiskelija-asuminen Kotkassa

Kotka tarjoaa myös opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia. Opiskelija-asuntoja välittää Kotkassa Kotkan Opiskelija-asunnot Oy. Asunnot ovat tarkoitettu Kotkassa peruskoulun jälkeisiä opintoja suorittaville.

"Joka toinen keskiviikko on opiskelijabileet ja opiskelija-asuntolassa "Koskisopissa" on opiskelijoiden kuntosali, mikä on ilmaiseksi kaikkien opiskelijoiden käytettävissä."

– Karri, 24 v.

Koulutustarjonta Kotkassa

Kotkassa toimii 15 alakoulua, neljä yläkoulua ja yksi yhtenäiskoulu. Lukiokoulutusta tarjoaa Kotkassa kaksi lukiota ja yksi aikuislukio. Lisäksi Kotkassa on tarjolla ruotsinkielistä lukiokoulutusta.

Ammatillista koulutusta järjestää Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami), jossa opiskelee yli 6000 opiskelijaa. Oppilaitos järjestää ammatillista peruskoulutusta vajaalle 2400 opiskelijalle Kotkassa ja Haminassa.

Kotkassa voi myös jatkaa opintoja toisen asteen opintojen jälkeen. Korkeakouluopintoja Kotkassa tarjoaa Kaakkois-Suomen korkeakoulu XAMK, jonka kampukset sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kotkassa on mahdollista opiskella mm.  sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan ja liikenteen alalla.

» Tutustu tarkemmin Kotkan koulutustarjontaan!

Kultturielämyksiä Kotkassa ympäri vuoden

Kotkassa voi kokea kulttuurielämyksiä ympäri vuoden. Esimerkiksi Kotkan kaupunginteatterin ja Kymi Sinfoniettan ohjelma on täynnä upeita tapahtumia. Kiinnostavia menovinkkejä löytää myös kaupungin omien kotisivujen tapahtumakalenterista.

Kulttuuri näkyy tapahtumien lisäksi myös kaupungin keskustassa tai ympäristössä liikkuessa. Kauniit puistot, Merikeskus Vellamo, Maretarium, Langinkoski ja monet muut kohteet kertovat oman tarinansa kaupungin historiasta ja nykypäivästä.

Kotkassa meri on vahvasti läsnä myös kaupungin kulttuuritarjonnassa ja tapahtumissa. Joka kesä järjestettäville Kotkan Meripäiville tullaan kauempaakin Suomesta!

Lähteet: kotka.fi, kyamk.fi

Kuva: Kotkan kuvapankki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!