Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 54 tulosta
  • = Videoesittely
Näyttää 1-50 yhteensä 54 tulosta
12

Kotkan kaupunki

Opiskelua ja elämää meren rannalla Kotkassa

Kotka sijaitsee Suomenlahden rannikolla noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kotkassa on loistavat mahdollisuudet nauttia luonnosta ja merimaisemista. Upeita luontokohteita löytyy niin kaupungista kuin aivan kaupungin lähistöltä. Luonnossa liikkujalle avautuu Santalahden Linkinkallion luontopolulta upeat maisemat kauas ulapalle ja Siikakoskelle rakennetuilta rantapoluilta on helppo tarkastella jokiluontoa.

Kotkassa pääsee nauttimaan saaristosta ja merestä. Merestä voi nauttia mantereelta muun muassa seuraavissa paikoissa: Kuusinen, Katariinanniemi ja Mansikkalahti. Ne sijaitsevat kaikki ydinkeskustan tuntumassa Kotkansaarella, kuten myös mereen työntyvät aallonmurtajat Sapokassa.

Kotka tarjoaa myös opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia. Lisäksi Kotkassa on tarjolla runsaasti opiskelija-asuntoja, joita välittää Kotkan Opiskelija-asunnot Oy. Asunnot ovat tarkoitettu Kotkassa peruskoulun jälkeisiä opintoja suorittaville.

"Joka toinen keskiviikko on opiskelijabileet ja opiskelija-asuntolassa "Koskisopissa" on opiskelijoiden kuntosali, mikä on ilmaiseksi kaikkien opiskelijoiden käytettävissä." Karri, 24-v

Koulutustarjonta Kotkassa

Kotkassa toimii 15 alakoulua ja 4 yläkoulua. Lukiokoulutusta tarjoaa Kotkassa kaksi lukiota ja yksi aikuislukio. Lisäksi Kotkassa on tarjolla ruotsinkielistä lukiokoulutusta. Ammatillista koulutusta järjestää Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami), jossa opiskelee yli 6000 opiskelijaa. Oppilaitos järjestää ammatillista peruskoulutusta vajaalle 2400 opiskelijalle Kotkassa ja Haminassa.

Kotkassa voi myös jatkaa opintoja toisen asteen opintojen jälkeen. Korkeakouluopintoja Kotkassa tarjoaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, jonka kampukset sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa, noin 130 km:n päässä Helsingistä. Kotkassa on mahdollista opiskella sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan ja liikenteen alalla.

» Tutustu tarkemmin Kotkan koulutustarjontaan!

Kultturielämyksiä Kotkassa ympäri vuoden

Kotkassa voi kokea myös upeita kulttuurielämyksiä ympäri vuoden. Esimerkiksi Kotkan kaupunginteatterin ja Kymi Sinfoniettan ohjelma on täynnä upeita tapahtumia! Kiinnostavia menovinkkejä löytää myös Kotkassa nyt -sivulta sekä kaupungin omien kotisivujen tapahtumakalenterista.

Kulttuuri näkyy tapahtumien lisäksi myös kaupungin keskustassa tai ympäristössä liikkuessa. Kauniit puistot, Merikeskus Vellamo, Maretarium, Langinkoski ja monet muut kohteet kertovat oman tarinansa kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Kotkassa meri on vahvasti läsnä myös kaupungin kulttuuritarjonnassa ja tapahtumissa. Joka kesä järjestettäville Kotkan Meripäiville tullaan kauempaakin Suomesta!

Lähteet
kotka.fi, kyamk.fi

Kuva
Kotkan kuvapankki

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia