🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelu Kouvolassa

Kotoisa Kouvola kutsuu!

86 000 asukkaan Kouvolan läpi mutkittelee Kymijoki. Kouvola on myös Euroopasta Aasiaan johtavan Trans-Siperian radan läntinen päätepiste. Lähde opiskelemaan Kouvolaan!
Näyttää 1-20 koulutusta 30 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 30 tuloksesta
1
2

Kouvolassa yhdistyvät maaseutu ja kaupunkielämä

Kouvola sijaitsee Kymenlaaksossa keskeisessä sijainnissa. Kouvolasta pääsee junalla tunnissa Venäjän rajalle ja Suomen suurimpiin vientisatamiin, Kotkaan ja Haminaan.

Junamatka Helsinkiin taittuu alle kahdessa tunnissa. Lisäksi Kouvolasta on suora rautatieyhteys Venäjän läpi Kiinaan asti – Kouvola on Euroopasta Aasiaan johtavan Trans-Siperian radan läntinen päätepiste.

Kouvolassa maaseutu ja kaupunki elävät rinnatusten, ja kaupungin läpi mutkitteleva Kymijoki antaa oman leimansa maisemaan. Kymijoki palvelee maailman suurimpiin kuuluvia metsäteollisuuden yrityksiä ja työllistää seudun asukkaita.

Asuminen Kouvolassa

Kouvolassa asuminen on melko helppo järjestää, sillä asunto löytyy usein helpommin kuin muissa opiskelukaupungiessa. Opiskelija-asuntoja on runsaasti, vaikkakin osa asunnoista sijaitsee pienen matkan päässä ammattikorkeakoulusta. Myös yksityisten asuntomarkkinoiden tarjonta kannattaa tarkistaa.

Kouvolan Asunnot Oy:llä on neljä opiskelijataloa, joissa on yhteensä 232 soluasuntoja. Asunnot ovat pääasiassa kahden tai kolmen hengen soluasuntoja, joissa jokaisella asukkaalla on oma huone.

”Eskolanmäen asunnoista liikkuu kaupungilla monta legendaa. Siellä sattuu ja tapahtuu. Suurin osa opiskelijakavereistani asui omassa vuokra-asunnossa keskustassa tai kaupungin laitamilla, sillä vuokrataso on Kouvolassa halpa tai vähintäänkin kohtuullinen, erityisesti opiskelija-asunnoissa.”

– R. , Venäjänkaupan tradenomi

Koulutustarjonta Kouvolassa

Kouvolasta löytyy koulutustarjontaa perusasteesta aina korkeakouluasteeseen asti. Lukiokoulutusta järjestävät Elimäen lukio, Kouvolan Lyseon lukio, Kouvolan Yhteislyseo, Kouvolan iltalukio, Kuusankosken lukio sekä Valkealan lukio.

Ammatillista koulutusta järjestää Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO, joka tarjoaa lähes viisikymmentä perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa sekä nuorille että aikuisille.

Ammattikorkeakouluopintoja tarjoaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, jonka opintoja voi suorittaa Kouvolan lisäksi Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Koulutusta tarjotaan kulttuurialalla, sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan ja liikenteen alalla sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla.

 Kouvolasta löytyy myös oma kansanopisto, Kymenlaakson opisto.

Opiskelijaelämä Kouvolassa

Jos opiskelijabileet eivät riitä, opiskelija voi hakea vaihtelua vapaa-ajan harrastuksiinsa poikkeamalla laskettelukeskus Mielakassa. Kesällä Mielakassa voi ajella mäkiautoilla ja talvella tietenkin lasketella eri tasoisissa rinteissä. Mielakka sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä Kouvolan keskustasta.

Kouvolan monet kahvilat tarjoavat myös hyvän mahdollisuuden tavata opiskelukavereita vapaa-ajallakin. Kouvolassa on myös uimahalli. Uimarantojakin löytyy, vaikkakaan ei aivan keskustasta. Käyrälammella on mahdollista pelata rantalentopalloa.

”Opiskelijabileitä järjestetään onneksi tiuhaan tahtiin, eli keskustan baareissa riittää eloa. Kesällä voi keksiä vaihtoehtoista tekemistä ja tehdä retken Repoveden kansallispuistoon. Suosittelen.” 

– R. , Venäjänkaupan tradenomi

Lähteet: kouvola.fi; xamk.fi; edukouvola.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!