Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-35 yhteensä 35 tulosta
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-35 yhteensä 35 tulosta
 

Kouvola

Kouvola

Kouvolan sijaintia voi sanoa kansainväliseksi, sillä junalla pääsee tunnissa Venäjän rajalle ja Suomen suurimpiin vientisatamiin, eli Kotkaan ja Haminaan.

Kouvolasta pääsee jopa alle kahdessa tunnissa Helsinkiin. Kaiken lisäksi Kouvolasta on suora rautatieyhteys Venäjän läpi Kiinaan asti. Kouvola siis sijaitsee yllättävän keskeisellä kauppapaikalla. Kaupunki on myös jatkuvasti kasvattanut kansainvälistä mainettaan sen yritystoiminnan kansainvälistyessä.

Asuminen Kouvolassa

Kouvolassa asuminen on melko helppo järjestää, sillä asunto löytyy usein helpommin kuin muissa opiskelukaupungiessa. Opiskelija-asuntoja on runsaasti, vaikkakin osa asunnoista sijaitsee pienen matkan päässä ammattikorkeakoulusta. Myös yksityisten asuntomarkkinoiden tarjonta kannattaa tarkistaa.

”Eskolanmäen asunnoista liikkuu kaupungilla monta legendaa. Siellä sattuu ja tapahtuu. Suurin osa opiskelijakavereistani asui omassa vuokra-asunnossa keskustassa tai kaupungin laitamilla, sillä vuokrataso on Kouvolassa halpa tai vähintäänkin kohtuullinen, erityisesti opiskelija-asunnoissa.”
Raksuli / Venäjän-kaupan tradenomi

Koulutustarjonta Kouvolassa

Kouvolasta löytyy koulutustarjontaa perusasteesta aina korkeakouluasteeseen asti. Kouvolassa on yhteensä seitsemän lukiota. Ammatillista koulutusta järjestää Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO, joka tarjoaa lähes viisikymmentä perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa sekä nuorille että aikuisille.

Ammattikorkeakouluopintoja tarjoaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, jonka opintoja voi suorittaa joko Kouvolassa tai Kotkassa. Koulutusta tarjotaan kulttuurialalla, sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan ja liikenteen alalla sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla.

Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia tarjoaa myös täydennyskoulutusta Helsingin yliopiston tieteenaloilta. Kouvolasta löytyy myös oma kansanopisto, Kymenlaakson opisto.

» Katso lisää Kouvolan koulutustarjonnasta

Opiskelijaelämä Kouvolassa

”Omasta mielestäni kaupungissa ei tuntunut olevan muita kuin opiskelijoita.” Raksuli / Venäjän-kaupan tradenomi

Jos opiskelijabileet eivät riitä, opiskelija voi hakea vaihtelua vapaa-ajan harrastuksiinsa poikkeamalla laskettelukeskus Mielakassa. Kesällä Mielakassa voi ajella mäkiautoilla ja talvella tietenkin lasketella eri tasoisissa rinteissä. Mielakka sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä Kouvolan keskustasta.

Kouvola

Kouvolan monet kahvilat tarjoavat myös hyvän mahdollisuuden tavata opiskelukavereita vapaa-ajallakin. Kouvolassa on myös uimahalli. Uimarantojakin löytyy, vaikkakaan ei aivan keskustasta. Käyrälammella on mahdollista pelata rantalentopalloa.

”Talvisin köyhä opiskelija saa ideoida itselleen tekemistä todenteolla, mutta keskustan kuppiloista löytyy lautapelejä, joita on mukava käydä pelaamassa kaveriporukalla. Opiskelijabileitä järjestetään onneksi tiuhaan tahtiin, eli keskustan baareissa riittää eloa. Kesällä voi keksiä vaihtoehtoista tekemistä ja tehdä retken Repoveden kansallispuistoon. Suosittelen.” Raksuli / Venäjän-kaupan tradenomi

Lähteet

Raksuli / Venäjän-kaupan tradenomi (26 v.)

www.kouvola.fi
www.mielakka.com
www.kyamk.fi

Kuvat

Kouvolan kaupunki (http://www.kouvola.fi/index/aikuisvaestolle/tietoakouvolasta/valokuvia.html)

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia