Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
 

Lastenhoitajakoulutus

On monia väyliä, joiden kautta voi päästä työskentelemään lastenhoidon parissa. Yksi väylä on opiskella sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja erikoistua lastenhoitoon. Tutkinnon voi suorittaa useimmissa ammattiopistoissa Suomessa. Lastenhoitajakoulutus kestää noin kahdesta kolmeen vuotta. Alan työtilanne on hyvä ja työntekijöistä on jopa pulaa.

Lastenhoitajakoulutuksessa opiskelevilta vaaditaan aitoa kiinnostusta lastenhoitoon sekä empatia- ja heittäytymiskykyä. Luovuus on myös yksi toivottava piirre.

Lastenhoitaja työelämässä

Lastenhoitajakoulutus antaa valmiudet työskennellä esimerkiksi päiväkodeissa, lastensuojelulaitoksissa tai lasten kerhoissa ohjaajana. Lastenhoitaja työskentelee kaikenikäisten sekä terveiden että sairaiden lasten ja nuorten parissa. Lastenhoitaja huolehtii siis lasten perushoidoista ja varhaiskasvatuksesta.

Lastenhoitaja voi työskennellä myös sairaan lapsen tai nuoren avustajana. Lastenkodissa työskentelevän lastenhoitajan työssä keskeisintä on kuntoutus lapsen ja nuoren kasvun ja kehityksen tukena.

Lastenhoitajan työhön kuuluu muun muassa kokonaisvaltaista hoitamista, huolenpitoa, kasvun tukemista sekä terveyden edistämistä. Lastenhoitajan tärkeimpiä työvälineitä ovat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Myös ammatillinen ja eettinen tietämys ja näkemys ovat tärkeitä.

Lastenhoitajan työ on käytännössä lasten perushoitoa ja hoivaa, askartelun ohjaamista, leikkimistä, ulkoilun valvomista sekä lasten auttamista esimerkiksi pukeutumisessa ja ruokailussa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: edupoli.fi, ammattinetti.fi, novida.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!