Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta

Matemaatikon koulutus

Matemaatikko on matematiikan tutkija ja asiantuntija. Matematikoksi voi opiskella yliopistoissa.

Yliopistoissa voi opiskella matematiikkaa luonnontieteellisellä koulutusalalla. Alempi korkeakoulututkinto on luonnontieteiden kandidaatti ja ylempi korkeakoulututkinto on filosofian maisteri. Voit opiskella matematiikkaa Turun yliopistossa Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnassa, Itä-Suomen yliopistossa Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa, Joensuun kampuksella ja Tampereen yliopistossa Luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Matemaatikko työelämässä

Matematiikkaa opiskelleet päätyvät usein työskentelemään opettajina. Sitä varten on yliopistossa suoritettava myös pedagogiset opinnot.

Muita työpaikkoja matemaatikoille on yliopistoissa esimerkiksi tutkijana, it-alalla tai teollisuuden palveluksessa. Matemaatikon työ voi sisältää usein laskelmien tekemistä teknistä, luonnontieteellistä tai jotakin muuta tutkimusta varten. 

Matemaatikko-nimikkeellä työtään tekevät pyrkivät kehittämään aiemman matematiikan pohjalle uutta. Soveltavien matemaatikkojen työhön kuuluu matemaattisten mallien ongelmien ratkaisujen tutkimista ja selvittämistä. He myös luovat erilaisia malleja ja ratkaisevat niitä.

Matemaatikon työssä tarvitaan ongelmanratkaisukykyä ja pitkäjänteisyyttä. Matemaatikkojen on osattava ajatella luovasti ja "boksin ulkopuolelta". Matemaatikkojen työporukka saattaa koostua muista matemaatikoista tai muiden alojen asiantuntijoista. Oppilaitoksissa matemaatikot työskentelevät aineenopettajina. Yleensä työpaikat löytyvät yläkoulusta tai lukioista, mutta myös ammattiopistoista tai korkeakouluista.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: töissä.fi, ammattinetti.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!