Näyttää 1-20 koulutusta 32 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 32 tuloksesta
1
2

Myyjän koulutus

Myyjä on kaupallisen alan ammatti. Myyjiä työskentelee monissa erilaisissa ympäristöissä, ja myyntiä voi tehdä lähes minkä tahansa tuotteen tai palvelun parissa. Perinteisesti myyjät työskentelevät myymälöissä ja tavarataloissa myyden tuotteita tai palveluja yksityishenkilöille. Nykyään on myös yleistä myydä tuotteita tai palveluita puhelimen välityksellä tai digitaalisesti. Myyjän työ on lähellä markkinointia, joka tukee myyntiä.

Missä kouluttautua myyjäksi?

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voit opiskella liiketoiminnan perustutkinnon markkinoinnin ja myynnin koulutusohjelman ja valmistua merkonomiksi. Toisen asteen ammatillinen tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Ammattikoreakoulusta voit valmistua liiketalouden tradenomiksi ja valita markkinoinnin ja myynnin suuntautumisopinnot. Tradenomi on kaupallisen alan asiantuntija ja tutkinto antaa hyvät valmiudet kaupallisen alan esimies- ja asiantuntijatehtäviin.

Kaupallisen alan vaativimpiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin tähtäävät voivat hakeutua yliopiston kauppatieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi. Ammattikorkeakoulussa tradenomitutkinnon suorittanut löytää nostetta uralleen myynnin ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta (YAMK).

Mitä myyjän koulutus sisältää?

Myyjän ammatti sopii monenlaisille persoonille. Erityisesti oma-aloitteisuudesta, myyntihenkisyydestä ja tiimityöskentelytaidoista on etua. Taitava myyjä pyrkii ymmärtämään asiakkaan tarpeet ja löytämään juuri hänelle sopivan ratkaisun. Myyjän koulutuksissa opit muun muassa:

  • Asiakaspalvelutaitoja
  • Myynnin suunnittelua ja toteuttamista
  • Myyntitaitoja
  • Markkinoinnin suunnittelua ja toteuttamista
  • Asiakkuuksienhallintaa
  • Liiketoiminnan periaatteita

Merkonomi- ja tradenomitutkintoihin sisältyy usein työharjoittelujakso, jossa pääset tutustumaan itseäsi kiinnostaviin alan työtehtäviin. Työharjoittelujaksolla kartoitat arvokasta työkokemusta ja luot suhteita työelämään, joista on etua valmistuttuasi.

Myyjä työelämässä

Myynnistä kiinnostunella on paljon valinnan varaa löytää itseään kiinnostava myyntityö. Myynnin kohteena voi olla erilaiset tuotteet ja palvelut kaikenlaisissa liikkeissä. Myymälässä myyjän tehtäviin liittyy vahvasti asiakaspalvelu ja kassakoneen käyttö. 

Myyjän tehtävät eivät rajoitu vain kauppoihin. Yritysmyyjä myy ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita ja palveluja yritysten ostopäättäjille.

Myynin alalla voit edetä esimiestehtäviin. Tällä monipuolisella alalla tehtävänimikkeesi voi olla esimerkiksi myyjä, myyntiassistentti, tuoteryhmävastaava, myyntipäällikkö, avainasiakasmyyjä, tuotepäällikkö, myyntineuvottelija, myyntiesimies, myyntikonsultti, tukkukauppias, yrittäjä, osastonhoitaja tai myynnin edistäjä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, haaga-helia.fi, koulutus.fi, kunkoululoppuu.fi, wikipedia.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!