🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Oikeustiede
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Ulkomaat
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 20 tuloksesta
Mainokset

Lisää artikkeleja aiheesta: Oikeustiede

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Oikeustiede

Opiskelemaan oikeustiedettä ulkomaille?

Oikeustiedettä voi opiskella myös ulkomailla. Ulkomailla voi suorittaa niin kandin kuin maisterinkin opinnot oikeustieteissä. Alemman korkeakoulututkinnon suorittanut on oikeusnotaari ja maisteritutkinnon suorittanut on oikeustieteen maisteri.

Ulkomailla suoritetuissa lakiopinnoissa on otettava huomioon eri maiden erilainen lainsäädäntö. Jos suunnittelet oikeustieteen opintoja ulkomailla, mutta haluat työllistyä Suomeen, kannattaa selvittää, mitä ulkomaisen tutkinnon pätevöittäminen Suomessa vaatii.

Missä ulkomailla voi opiskella oikeustieteitä?

Suomalaisen on mahdollista hakea ulkomaille opiskelemaan lakia. Haku- ja kelpoisuuskäytännöistä on kuitenkin hyvä ottaa selvää, mikäli haaveena on oikeustieteen opinnot Suomen ulkopuolella. Ulkomaille hakiessa on hyvä ottaa huomioon myös mahdolliset lukuvuosimaksut, sillä Euroopan unionin ulkopuolella opinnot ovat usein suomalaisille maksullisia.

Kannattaa tutustua rohkeasti eri vaihtoehtoihin ja maihin, joissa oikeustiedettä voi opiskella. Jos oikeustieteen opinnot ulkomailla innostavat, kannattaa olla suoraan yhteydessä ulkomaisiin yliopistoihin ja kysyä heiltä niistä asioista, jotka ulkomaille hakemisessa mietityttävät. 

Suomesta lähtee perinteisesti paljon opiskelijoita Viroon suorittamaan oikeustieteen opintoja. Tallinnan teknillinen yliopisto sekä Tallinnan yliopisto järjestävät oikeustieteen opintoja kansainvälisessä ympäristössä. Myös Riikassa sijaitseva Riga Graduate School of Law järjestää oikeustieteen opintoja, jotka ovat suomalaisten suosiossa. Iso-Britannia on niin ikään tunnettu nimekkäistä yliopistoista ja korkeatasoisista tutkinto-ohjelmista.

Mistä oikeustieteitä opiskellut löytää töitä?

Oikeustieteilijöitä työllistävät muun muassa oikeuslaitos, valtionhallinto, asianajotoiminta ja elinkeinoelämä. Perinteisiä juristin ammatteja ovat tuomari, asianajaja, syyttäjä ja opettaja.

Lakimiehiä tarvitaan myös yrityksissä tai teollisuuslaitoksissa etenkin yritysjuridiikan asiantuntijoina. Myös oman asianajotoimiston perustaminen on yleistä. 

Alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet oikeusnotaarit työskentelevät esimerkiksi oikeusaputoimistoissa ja muissa viranomaisissa tai asianajaja- tai lakiasiaintoimistoissa hallinto- ja asiantuntijatehtävissä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: TalTech, Tallinnan yliopisto, Helsingin yliopisto