Opiskelu Oulussa

Vetovoimainen Oulu

Oulu on pieni ja kotoisa, mutta yllättävän kansainvälinen. Kaupungista löytyy niin tieteen, kulttuurin kuin teknologiankin osaamista. Opiskelijaelämä on vilkasta, ja opiskeluvaihtoehtoja  löytyy runsaasti.
Näyttää 1-20 koulutusta 274 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 274 tuloksesta
1
2
3
4
...
14

Oulu – joustavuutta ja vaihtoehtoja vapaa-ajanviettoon

Oulussa maaseutu ja kaupunkiluonto yhdistyvät rikkaaseen kaupunkikulttuuriin. Yli 200 000 asukkaan Oulussa yhdistyvät tulevaisuuden osaaminen ja tekemisen tahto tieteen, kulttuurin ja teknologian alueilla.

Oulu on moni-ilmeinen ja nykyaikainen kulttuurikaupunki, jonka kulttuuri- ja tapahtumayksikkö koordinoi, suunnittelee ja kehittää vireää kaupunkikulttuuria ja sen toteuttamisen rakenteita. Kulttuurinen näkökulma pyritään ulottamaan laajasti eri alojen toimintaan. Kulttuuri- ja tapahtumayksikkö edesauttaa oululaisten kulttuuri-ilmiöiden huomioimista valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Kaupungin omat kulttuurilaitokset tuottavat ison osan paikallista identiteettiä tukevista ja luovista kulttuuripalveluista.

Oulussa on hyvät mahdollisuudet liikuntaan: esimerkiksi Raksilan urheilualueella aivan kaupungin keskustassa voi hiihtää, uida, kuntoilla, luistella ja harrastaa monenlaisia sisälajeja.  Raksilassa voi myös seurata SM-tason urheilua ympäri vuoden uimahallilla, jäähallilla, tekojääkentällä, pesäpallostadionilla ja Ouluhallilla.

Oulun kaupunki

Asuminen Oulussa – Opiskelijan asuntomarkkinat

Oulussa opiskelijalle on tarjolla useita erilaisia asumismuotoja, niin opiskelija-asuntosäätiön tarjoamana kuin yksityisiltäkin markkinoilta. Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja Oulun seudulla on Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, PSOAS. Säätiöllä on tarjolla noin 5 300 asuntopaikkaa käsittäen yksiöitä, soluja ja perheasuntoja eri puolella Oulua. PSOAS:n lisäksi asuntoja voi kysellä sekä yksityisiltä markkinoilta että kaupungilta.

Opiskelu Oulussa: Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Oulussa on useita päivälukiota ja aikuislukio. Kaupungin ylläpitämien oppilaitosten lisäksi Oulussa toimii valtion ylläpitämä Oulun normaalikoulun lukio sekä yksityiset Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Oulun steinerkoulu.

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO) on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen tarjoajista. Ammattiopistossa opiskelee noin 7 000 tutkintoon tähtäävää opiskelijaa. OSAO tarjoaa myös aikuiskoulutusta.

Suomen Diakoniaopisto tarjoaa monipuolista ja käytännönläheistä sosiaali- ja terveysalan koulutusta viihtyisässä ympäristössä Oulun ydinkeskustassa. Suomen Diakoniaopisto kouluttaa osaavia ja työhönsä eettisesti sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat mukana ja tukena ihmisen elämän kaikissa vaiheissa.

Opiskelu Oulussa: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Oulun yliopisto on 17 000 opiskelijan ja 3 000 työntekijän kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tutkimusta yli 70 tieteenalalla ja koulutetaan erikoisalojen osaajia vaativiin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin.

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (OAMK) on lähes 8 000 opiskelijan ja 700 opettajan korkeakoulu, joka tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa opetusta, ammatillisia erikoistumisopintoja, opettajan pedagogisia opintoja sekä avointa ammattikorkeakouluopetusta.

Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa sosiaali-, terveys-, kasvatus-, diakonia- ja viestinnän alan osaajia. Oulun toimipaikka tarjoaa koulutusta kaikenikäisille oppijoille Oulun ydinkeskustassa.

Oulun kaupunki

Lähteet: oyy.fi, ouka.fi, oulu.fi/yliopisto

Kuvat: Oulun kaupungin kuvapankki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!