Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 164 tulosta
  • = Videoesittely
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-50 yhteensä 164 tulosta

Oulu – joustavuutta ja vaihtoehtoja vapaa-ajanviettoon

Oulu tarjoaa elämään joustavuutta ja vaihtoehtoja. Elinympäristö koostuu maaseudun ja kaupunkiluonnon sekä rikkaan kaupunkikulttuurin yhdistelmästä.Yli 200 000 asukkaan kaupunkiseutu on yhdistelmä tulevaisuuden osaamista ja tekemisen tahtoa tieteen, kulttuurin ja teknologian alueilla.

Oulu on moni-ilmeinen ja nykyaikainen kulttuurikaupunki, jonka kulttuuri- ja tapahtumayksikkö koordinoi, suunnittelee ja kehittää vireää kaupunkikulttuuria ja sen toteuttamisen rakenteita. Kulttuurinen näkökulma pyritään ulottamaan laajasti eri alojen toimintaan. Kulttuuri- ja tapahtumayksikkö edesauttaa oululaisten kulttuuri-ilmiöiden huomioimista valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Kaupungin omat kulttuurilaitokset tuottavat ison osan paikallista identiteettiä tukevista ja luovista kulttuuripalveluista.

Oulussa on hyvät mahdollisuudet liikuntaan: esimerkiksi Raksilan urheilualueella aivan kaupungin keskustassa voi hiihtää, uida, kuntoilla, luistella ja harrastaa monenlaisia sisälajeja.  Raksilassa voi myös seurata SM-tason urheilua ympäri vuoden uimahallilla, jäähallilla, tekojääkentällä, pesäpallostadionilla ja Ouluhallilla.

Oulun kaupunki

Asuminen Oulussa – Opiskelijan asuntomarkkinat

Oulussa opiskelijalle on tarjolla useita erilaisia asumismuotoja, niin opiskelija-asuntosäätiön tarjoamana kuin yksityisiltäkin markkinoilta. Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja Oulun seudulla on Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, PSOAS. Säätiöllä on tarjolla noin 5 300 asuntopaikkaa käsittäen yksiöitä, soluja ja perheasuntoja eri puolella Oulua. PSOAS:n lisäksi asuntoja voi kysellä sekä yksityisiltä markkinoilta että kaupungilta.

Opiskelu Oulussa: Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus

Oulussa on useita päivälukiota ja aikuislukio. Kaupungin ylläpitämien oppilaitosten lisäksi Oulussa toimii valtion ylläpitämä Oulun normaalikoulun lukio sekä yksityiset Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Oulun steinerkoulu.

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO) on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen tarjoajista. Ammattiopistossa opiskelee noin 7 000 tutkintoon tähtäävää opiskelijaa. OSAO tarjoaa myös aikuiskoulutusta.

Oulun Diakoniaopisto tarjoaa monipuolista ja käytännönläheistä sosiaali- ja terveysalan koulutusta viihtyisässä ympäristössä Oulun ydinkeskustassa. Oulun Diakoniaopisto kouluttaa osaavia ja työhönsä eettisesti sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat mukana ja tukena ihmisen elämän kaikissa vaiheissa.

Opiskelu Oulussa: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Oulun yliopisto on 17 000 opiskelijan ja 3 000 työntekijän kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tutkimusta yli 70 tieteenalalla ja koulutetaan erikoisalojen osaajia vaativiin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin.

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (OAMK) on lähes 8 000 opiskelijan ja 700 opettajan korkeakoulu, joka tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa opetusta, ammatillisia erikoistumisopintoja, opettajan pedagogisia opintoja sekä avointa ammattikorkeakouluopetusta.

Diak on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa sosiaali-, terveys-, kasvatus-, diakonia- ja viestinnän alan osaajia. Oulun toimipaikka tarjoaa koulutusta kaikenikäisille oppijoille Oulun ydinkeskustassa.
Oulun kaupungin omistama Oulun Aikuiskoulutuskeskus tarjoaa käytännönläheistä aikuiskoulutusta monelta eri ammattialalta.

» Tutustu Oulun aikuiskoulutustarjontaan

Oulun kaupunki

Lähteet:

oyy.fi, ouka.fi

Kuvat

Oulun kaupungin kuvapankki

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia