🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Oulu on Suomen 5. paras opiskelukaupunki!

Oulu sijoittui viidenneksi vuoden 2023 TOP 10 Opiskelukaupunkia -rankingissa.

Oulun kaupungin katunäkymä

Oulu on Suomen viidenneksi paras opiskelukaupunki ja säilyttää asemansa viime vuodesta Suomen viidenneksi parhaimpana opiskelukaupunkina.

Vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki tunnetaan kauniista Nallekarista, tasokkaasta jääkiekkojoukkueestaan ja maailmalle ponnistaneista muusikoistaan. Meren rannalla sijaitseva kaupunki tarjoaa opiskelijoille monipuolista toimintaa ympäri vuoden.

Kukkaron antaessa periksi Oulusta pääsee myös helposti lomailemaan Lapin upeisiin maisemiin.

Faktoja Oulusta:

👥 Väkiluku: 214 633 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🚴 Oulussa on yli 900 km pyöräteitä.

   Löydä opiskelupaikka Oulusta!  

 

Aloita tästä

Tutustu kaupunkiin opiskelijatapahtumissa 

Oulusta löytyy yliopiston lisäksi myös ammattikorkeakoulu, jonka lisäksi myös DIAK ammattikorkeakoululla on toimintaa Oulussa. Selvityksemme mukaan Oulussa toimii peräti 46 ainejärjestöä, jotka takaavat vilkkaan opiskelijaelämän kaupungin opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät tutustumaan heti opintojensa alussa kaupunkiin helposti opiskelijatoiminnan kautta. 

Korkeakouluopintoja on tarjolla monipuolisesti eri aloista kiinnostuneille. Ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset toimivat tapahtumien lisäksi myös neuvovina tahoina, jos jokin opinnoissa tai opiskelussa mietityttää. Osallistuminen rohkeasti ainejärjestötoimintaan voi rikastuttaa opiskelijaelämää monin eri tavoin. 

Rakenna urapolkusi Ouluun 

Oulu tunnetaan teknologiakaupunkina ja panostaminen tietoteollisuuteen onkin tuonut kaupunkiin runsaasti uusia työpaikkoja. Työpaikkoja Oulussa onkin kaiken kaikkiaan ihan mukavasti ja Oulu nousee parhaimpien joukkoon uramahdollisuuksia mittaavalla parametrillä.

Oulu on muutenkin valtakunnallisen osaamisen keskus useilla eri aloilla. Alueen korkeakoulut tekevät yhteistyötä yritysten kanssa muun muassa lääketieteen tekniikan, elektroniikan, ohjelmistoteollisuuden ja biotekniikan aloilla. 

Tutustu Oulun moneen eri puoleen 

Oulu menestyi myös Kaupunkielämä- ja vapaa-aika -parametrillä mitattuna. Oulun sanotaan olevan sopivan kokoinen kaupunki, jossa pääsee nauttimaan helposti niin kaupungista kuin luonnostakin. Oulun hyvien pyöräteiden ansioista liikkuminen kaupungin tarjoamille liikuntapaikoille sujuu vaivatta. Myös korkeakoulut tarjoavat erinomaisia liikuntavaihtoehtoja opiskelijoille. 

Kulttuurista innostuneille on myös tarjolla paljon nähtävää ja koettavaa. Monet eri paikat tarjoavat kulttuuri- ja liikuntaelämyksiin opiskelija-alennuksia, jotka opiskelijan kannattaa ehdottomasti hyödyntää! 

“Parasta Oulussa on opiskelija-asunnot lähellä oppilaitoksia, julkinen liikenne on hyvä, hyvät pyöräreitit ja pohjoinen leppoisuus.” 

“Oulussa on laadukasta opetusta tarjoava yliopisto. Ehdottomasti kaupungin vahvuus on 'maanläheisyys', ihmiset tekevät ympäristöstä mukavan.”  

“Parasta on mukavat ihmiset, paljon opiskelutapahtumia, ok vuokrat, hyvä julkinen liikenne ja hyvä kampus.” 

“Suuri mutta ei liian suuri kaupunki, paljon alamahdollisuuksia ja hyvät julkiset kulkuyhteydet.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Oulussa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun yliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

 

Lähteet: TilastokeskusOulun kaupunki, PSOAS

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset