🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Osaamista työelämän tarpeisiin

Pelisuunnittelijan koulutus

Pelisuunnittelijaksi voi valmistua monella eri tavalla eikä pelisuunnittelijan koulutus ole mikään tietty opintokokonaisuus. Pelisuunnittelijan töitä voi tehdä esimerkiksi tieto- ja viestintätekniikan perustukinnon jälkeen, sillä tutkinnossa voi erikoistua muun muassa ohjelmistotuotantoon.

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa voi opiskella tieto- ja viestintätekniikkaa. Opintojen jälkeen on mahdollista päätyä töihin myös pelialalle. Korkeakouluissa järjestetään myös pelialan kursseja ja koulutuskokonaisuuksia.

Pelisuunnittelija työelämässä

Pelisuunnittelijan työn keskiössä on luoda pelin idea, sisältö ja kulku. Pelisuunnittelijan koulutus valmistaa suunnittelmaan digitaalisia pelejä, joita pelataan erilaisilla digitaalisilla välineillä ja sovelluksissa. Pelejä suunniteltaessa on otettava huomioon eri pelialustat ja käyttöliittymät.

Pelisuunnittelijan työhön kuuluu myös pelin sisällön ja kulun suunnittelu. Pelin maailma ja ympäristö on suunniteltava, samoin kartat, hahmot, erilaiset tasot, esineet – ja kaikkien näiden eri roolit pelissä. Pelisuunnittelijan koulutus opettaa suunnittelemaan ja hahmottamaan suuria kokonaisuuksia sekä pohtimaan pelin yksityiskohdat tarkasti.

Pelissä on usein tarina, joka on suunniteltava huolellisesti, jotta peli etenee pelaajan näkökulmastakin luonnollisesti, loogisesti ja jouhevasti. Pelin käytettävyys ja pelattavuus on oltava huippuluokkaa, jotta peli menestyy. Hyvä suunnittelu takaa, että pelikokemus on hyvä ja peli näin ollen onnistunut.

Pelisuunnittelija työskentelevät osana moniammatillista tiimiä, johon kuuluu muun muassa ohjelmoijia ja graafikoita. Usein yhden pelin parissa työskentelee myös useita pelisuunnittelijoita.

Pelisuunnittelijan työn vaatimukset

Pelisuunnittelijan on tunnettava pelimaailma, sen trendit ja suuntaukset. Pelisuunnittelijat ovat usein henkilöitä, joilla on vahva pelaajatausta. Heidän on ymmärrettävä paljon erilaisten pelien käytettävyydestä.

Käytännönläheinen ajattelu sekä suurien kokonaisuuksien hahmottaminen on tärkeää. Pelisuunnittelijan on myös oltava aina askeleen edellä, sillä pelit eivät useinkaan valmistu hetkessä vaan hyvän pelin tekemiseen tarvitaan aikaa ja osaavia tekijöitä. 

Pelisuunnittelija työskentelee tiimissä, joten tiimityötaidot ovat tärkeitä. Suunnittelijan on osattava toteuttaa ideansa. Se, että idea saadaan käytännössä toimimaan, saattaa olla pitkä projekti. Pitkäjänteisyys ei siis ole lainkaan huono piirre pelisuunnittelijalla.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, HEO Kansanopisto