Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-17 yhteensä 17 tulosta
  • = Videoesittely
Näyttää 1-17 yhteensä 17 tulosta
 

Pori – modernin yrittämisen ja opiskelijoiden kaupunki

"Pori on viihtyisä kaupunki, etenkin kesäisin. Yksi ehdoton ajanviettopaikka on Yyterin ihanat dyynit sekä totta kai Pori Jazzit  heinäkuussa. Myös Kirjurinluodon kaunis puisto tarjoaa mahdollisuudet uimiselle, piknikille ja lisäksi lenkkeilylle." Kaisa 21-v

Tule opiskelemaan Poriin

83 000 asukkaan Pori eli Björneborgs stad perustettiin vuonna 1558.  Kaupungin kasvua ovat ohjanneet meri, Pohjanlahti ja joki ja siten satamat ja kansainvälisyys, kauppa ja teollisuus ovat luoneet Porin kivijalan. Pori on yksi Suomen johtavia tapahtumakaupunkeja – kulttuurilla onkin ollut aina vankka asema kaupungissa.
Pori on modernin yrittämisen ja opiskelijoiden kaupunki. Poria voidaan kuvailla ruuhkattomaksi kaupungiksi, joka antaa mahdollisuuden miellyttävään asumiseen meren, joen ja puhtaan luonnon läheidyysessä.

Opiskelija-asuminen Porissa

Opiskelija-asuntoja Porissa tarjoaa Porin YH-Asunnot Oy, joka omistaa noin 1200 vuokra-asuntoa, joista puolet on opiskelija-asuntoja. Porin opiskelija-asuntotilanne on hyvä, mutta lukuvuoden alussa asuntojen kysyntä on korkea ja hakijan kannattaa olla ajoissa liikeellä.

Porissa asuminen on edullista ja palvelut monipuolisia. Asuntoja on keskustassa, mutta myös eri puolilla kaupunkia olevilla kerros- ja pientaloalueilla, kylämiljöössä tai veden äärellä. Vuokra-asuntoja on tarjolla runsaasti, mutta myös omistus- ja omakotiasuminen on suosittua. Vuokraamisen hintataso on muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna suhteellisen edullista.

Kulttuuritarjonta Porissa

Pori tunnetaan kulttuurikaupunkina, jossa on järjestetty vuodesta 1966 lähtien vuosittain Pori Jazz -festivaalit, joka on yksi suurimpia ja suosituimpia Suomessa järjestettäviä festivaaleja.  Toista suurta kansainvälistä tapahtumaa, kansankulttuurifestivaali Pori Folkia, on Porissa puolestaan järjestetty vuodesta 1999 alkaen.
Maailman ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri aloitti toimintansa Porissa vuonna 1872.  Tunnetuin Porin nykyisistä teattereista on Porin Teatteri jonka lisäksi Porissa on useita muitakin teattereita, kuten Rakastajat-teatteri. Museotarjonnasta Porissa vastaavat Satakunnan Museo ja kansainvälisestikin arvostettu Porin taidemuseo. Porissa toimii kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, jonka konsertit pidetään pääosin Porin Promenadikeskuksessa. Tämä keskus vastaa myös Porin elokuvatarjonnasta.

Koulutustarjonta koulutustarjonta: lukiot ja ammatillinen koulutus

Pori tarjoaa monipuolista koulutusta peruskoulusta, lukiosta ja ammattiopistoista ammattikorkeakouluun ja yliopistolliseen tohtoritutkintoon asti.

Porissa on peruskouluja kaikkiaan 28 ja erityiskouluja 4. Lukioita on kaiken kaikkiaan 5, joista yksi toimii aikuislukiona. Muutamien lukioiden erityistehtävänä ovat ympäristötiede, ilmaisutaito, kuvaamataito ja yrittäjyyskasvatus.

Porin ammattiopisto on osa WinNovaa, joka on monialainen ammatillinen oppilaitos. WinNova tarjoaa tutkintoon johtavaa koulutusta perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihinja toimii mm. Raumalla, Porissa, Laitilassa ja Ulvilassa. Palmgren-konservatorio tarjoaa musiikin perusopetusta kaikkiaan 14 kunnasta tuleville oppilaille. Lasten ja nuorten kuvataideopetusta ja neljävuotista kuvataitelijakoulutusta järjestää Porin taidekoulu.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Satakunnassa opiskelee yli 10 000 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa. Vuosittain aloittaa noin 1 500 uutta opiskelijaa.

Porissa toimii muun muassa Porin yliopistokeskus, UCPori, jossa voit opiskella seuraavien oppilaitosten tarjoamilla koulutuslinjoilla:

  • Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu, Porin taiteen ja median osasto
  • Tampereen teknillinen yliopisto, Porin yksikkö
  • Tampereen yliopisto, Porin yksikkö
  • Turun yliopisto, Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma
  • Turun yliopisto/Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
  • Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos, Rauman yksikkö (OKL, Rauma)

Porissa toimii myös Satakunnan ammattikorkeakoulu sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu Länsi.
Lisäksi Porin aikuiskoulutusverkosto tarjoaa monipuoliset ja lähes kaikki toimialat kattavat mahdollisuudet toteuttaa työelämän ja yksityisten kansalaisten tarpeet täyttävää koulutusta.

» Katso lisää Porin koulutustarjonnasta


Lähde: pori.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia