🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opiskelu Porissa

Periksiantamaton Pori. Porissa elämään, ympäristöön ja tekemiseen suhtaudutaan intohimoisesti. Pori tunnetaan kulttuurikaupunkina, mutta lisäksi kaupunki tarjoaa monipuoliset opiskelumahdollisuudet.
Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Pori
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 53 tuloksesta
1
2
3
Mainokset

Suositut koulutusalat

Lisää artikkeleja aiheesta: Pori

Samankaltaiset sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Pori

Pori – tunteiden ja opiskelijoiden kaupunki

"Pori on viihtyisä kaupunki, etenkin kesäisin. Yksi ehdoton ajanviettopaikka on Yyterin ihanat dyynit sekä totta kai Pori Jazzit  heinäkuussa. Myös Kirjurinluodon kaunis puisto tarjoaa mahdollisuudet uimiselle, piknikille ja lisäksi lenkkeilylle."

– Kaisa, 21v.

Periksiantamaton ja tunteikas Pori

Hieman vajaan 85 000 asukkaan Pori eli Björneborgs stad perustettiin vuonna 1558. Merenrantasijainti on vauhdittanut kaupungin kasvua; satamakaupungissa kansainvälisyys, kauppa ja teollisuus ovat kaiken A ja O.

Pori on yksi Suomen johtavia tapahtumakaupunkeja – kulttuurilla onkin ollut aina vankka asema kaupungissa.

Pori on modernin yrittämisen ja opiskelijoiden kaupunki. Pori on ruuhkaton kaupunki joka antaa mahdollisuuden miellyttävään asumiseen meren, joen ja puhtaan luonnon läheisyydessä.

Pori on periksiantamaton kaupunki, jossa uskotaan yrittämiseen, itse tekemiseen, tyhjästä luomiseen ja tuhkasta nousemiseen. Elämään, ympäristöön ja kaikkeen tekemiseen suhtaudutaan intohimoisesti, eikä tunteisiin menemistä voi oikein välttää. Porissa ollaan aitoja.

Opiskelija-asuminen Porissa

Opiskelija-asuntoja Porissa tarjoaa Porin YH-Asunnot Oy, joka omistaa noin 1200 vuokra-asuntoa, joista puolet on opiskelija-asuntoja. Porin opiskelija-asuntotilanne on hyvä, mutta lukuvuoden alussa asuntojen kysyntä on korkea ja hakijan kannattaa olla ajoissa liikeellä.

Porissa asuminen on edullista ja palvelut monipuolisia. Asuntoja on keskustassa, mutta myös eri puolilla kaupunkia olevilla kerros- ja pientaloalueilla, kylämiljöössä tai veden äärellä. Vuokra-asuntoja on tarjolla runsaasti, mutta myös omistus- ja omakotiasuminen on suosittua. Vuokraamisen hintataso on muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna suhteellisen edullista.

Kulttuuritarjonta Porissa

Pori tunnetaan kulttuurikaupunkina, jossa on järjestetty vuodesta 1966 lähtien vuosittain Pori Jazz -festivaalit, joka on yksi suurimpia ja suosituimpia Suomessa järjestettäviä festivaaleja. 

Toista suurta kansainvälistä tapahtumaa, kansankulttuurifestivaali Pori Folkia, on Porissa puolestaan järjestetty vuodesta 1999 alkaen.

Maailman ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri aloitti toimintansa Porissa vuonna 1872.  Tunnetuin Porin nykyisistä teattereista on Porin Teatteri jonka lisäksi Porissa on useita muitakin teattereita, kuten Rakastajat-teatteri.

Museotarjonnasta Porissa vastaavat Satakunnan Museo ja kansainvälisestikin arvostettu Porin taidemuseo. Porissa toimii kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, jonka konsertit pidetään pääosin Porin Promenadikeskuksessa. Tämä keskus vastaa myös Porin elokuvatarjonnasta.

Koulutustarjonta: lukiot

Pori tarjoaa monipuolista koulutusta peruskoulusta, lukiosta ja ammattiopistoista ammattikorkeakouluun ja yliopistolliseen tohtoritutkintoon asti.

Porissa on kaksi suomenkielistä päivälukiota sekä aikuislukio. Ruotsinkielistä lukiokoulutusta tarjoaa Björneborgs svenska samskola. Lukiot tarjoavat monia erityislinjoja:

  • Ilmaisutaidon linja
  • Liiketalouspainotteiset opinnot
  • englanninkielinne linja
  • urheilulinja
  • luonnontieteellinen linja
  • kuvataidepainotteinen lukiolinja

Ammatillinen koulutus Porissa

Ammatillista koulutusta tarjoaa useampi oppilaitos. WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta. Osana WinNovan koulutustarjontaa Palmgren-konservatorio tarjoaa musiikin ammatillista koulutusta.

Myös Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu järjestää myös toisen asteen ammatillista perustutkinto-, lisä- ja täydennyskoulutusta.

Satakunnan urheiluakatemia (SSA) toimii alueellisena oppilaitosten yhteistyöverkostona, joka mahdollistaa urheilun yhdistämisen opintojen kanssa yläasteelta aina yliopistolliseen koulutukseen saakka.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Satakunnassa opiskelee noin 7000 korkeakouluopiskelijaa.

Porissa toimii muun muassa Porin yliopistokeskus, UCPori, jossa voit Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston linjoilla.

Porissa toimii myös Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun Porin yksikkö, jossa voit opiskella sosiaali-, terveys-, ja kirkon alan tutkintoja monimuotokoulutuksena.


Lähde: pori.fi; ucpori.fi