Opiskelu Raumalla

Pieni ja vireä Rauma

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, jossa myös opiskelijan on hyvä olla. Kuten raumalaiset sanoisivat, ol niingon gotonas!
Näyttää 1-20 koulutusta 26 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 26 tuloksesta
1
2

Rauman kaupunki/Sinisalo

"Rauma on pieni kaupunki, jossa opiskelijat voivat helposti tutustua toisiinsa. Voin sanoa, että Raumalla on hyvä opiskella."

– Noora/kasvatustieteiden opiskelija

Kotoisa Rauma sopii opiskelijalle

Jo vuonna 1442 perustettu Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki. Noin 40 000 asukkaan Rauma toivottaa niin matkailijat kuin opiskelijatkin tervetulleeksi. Raumalla opiskeleekin non 4000 opiskelijaa. Kuten raumalaiset itse sanovat, "Ol niingon gotonas!"

Rauma on teollisuus- ja satamakaupunki, jossa on kaksi maailmanperintökohdetta sekä runsas kulttuuritarjonta.

Koulutustarjonta Raumalla

Raumalla lukiokoulutusta tarjoaa Rauman Lyseon lukio sekä Rauman lyseon lukion iltalinja.

Ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille on tarjolla WinNovan ammattiopistossa. Pienestä koostaan huolimatta Raumalla on myös monipuolinen korkeakoulutarjonta. Suosittu Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos tarjoaa Raumalla luokanopettajan, lastentarhanopettajan ja käsityön aineenopettajan koulutuksia.

Satakunnan ammattikorkeakoulussa voi opiskella liiketalouden, tekniikan, merenkulun ja sosiaali- ja terveystieteiden alalla.

Asuminen ja liikkuminen Raumalla

Raumalla on kolme opiskelija-asuntolaa. Opiskelija-asuntoja ei kuitenkaan riitä kaikille opiskelijoille, joten asuntoa kannattaa ehdottomasti etsiä myös vapailta markkinoilta. Raumalla on pulaa opiskelija-asunnoista, joten asunnonhaussa kannattaa olla aktiivinen ja ajoissa liikkeellä.

Raumalle ei pääse junalla, mutta Kokemäen rautatieasemalta on suora linja-autoyhteys Raumalle. Pienen kokonsa ansiosta välimatkat Raumalla eivät ole pitkiä, joten liikkuminen kaupungissa on helppoa.

"Asuminen Raumalla oli helppoa, sillä paikasta toiseen kulkeminen oli vaivatonta. Välimatkat nimittäin eivät ole kovinkaan suuria." 

– Noora/kasvatustieteiden opiskelija

Vapaa-ajanvietto ja opiskelijaelämä Raumalla

Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia löytyy Raumalta niin liikunnan kuin kulttuurinkin parissa viihtyville. Pienestä koostaan huolimatta Raumalta löytyy paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Meri on ahkerassa virkistyskäytössä ja vahvasti läsnä raumalaisten arjessa. Hyviä retkeilykohteita löytyy esimerkiksi Selkämeren saaristosta. Ohjattua liikuntaa on tarjolla 90 urheiluseurassa aina jääkiekosta ja salibandysta purjehdukseen ja kiipeilyyn. Lisäksi liikuntamahdollisuuksia löytyy esimerkiksi uusista jäähalleista, uimahallista, keilahallista, nurmikentiltä ja hiihtoladuilta.

Kulttuurin parissa löytyy tekemistä esimerkiksi tanssin, teatterin, elokuvien ja kädentaitojen parissa. Rauma tarjoaa monia harrastuskerhoja, joiden toiminnasta kannattaa ottaa rohkeasti selvää. Raumalla riitää kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, mutta erityisen suosittu tapahtuma on kesäisin järjestettävä Pitsiviikko.

Maailmanperintökohde Vanha Rauma on eläväinen puukaupunginosa, josta löytyy lukuisasti viehättäviä pikkuputiikkeja ja erikoisliikkeitä.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakko järjestää erilaisia opiskelijatapahtumia ja huolehtii opiskelijoiden eduista Satakunnan alueella. Myös Rauman opettajankoulutuslaitoksen ainejärjestö Opekas järjestää opiskelijoille erilaisia tapahtumia sekä tarjoaa laitoksella opiskeleville yhteisen ainejärjestötilan ja esimerkiksi mahdollisuuden lukea päivän lehdet tai vuokrata erilaisia tarpeellisia tavaroita.

"Opiskelijabileet ja erilaiset yhteiset tapahtumat loivat tiiviin opiskelijayhteisön, missä oli mukava opiskella." 

– Noora/kasvatustieteiden opiskelija

Rauman kaupunki/Juho Ruohola

Lähteet: rauma.fi; tyyala.utu.fi/opekas; sammakko.fi

Kuvat: Rauman kaupungin kuvapankki, Juha Sinisalo ja Juho Ruohola

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!