🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Rauma on Suomen 7. paras opiskelukaupunki!

Rauma nousee ensimmäistä kertaa Suomen parhaimpien opiskelukaupunkien joukkoon.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2023: Rauma

Rauma on seitsemänneksi paras opiskelijakaupunki! 

Rauma nousee ensimmäistä kertaa Suomen parhaimpien opiskelukaupunkien joukkoon. Kaupunki sijoittuu TOP 10 -listalla seitsemänneksi. 

Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki tunnetaan erityisen hyvin murteestaan ja kauniista vanhasta kaupungistaan. Raumalla sijaitsee peräti kaksi maailmanperintökohdetta. Merellinen kaupunki toimii myös opiskelu- ja kotikaupunkina noin kahdelle ja puolelle tuhannelle korkeakouluopiskelijalle. 

Lyhyiden välimatkojen vuoksi liikkuminen Raumalla on helppoa joko jalkaisin tai pyöräillen. Kaupunki haluaa panostaa opiskelijoidensa viihtyvyyteen ja Raumalta löytyykin paljon elämyksiä opiskelijoille edullisin hinnoin. 

Faktoja Raumasta:

👥 Väkiluku: 38 832 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 2

🗝️ Raumalla on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta (Vanha Rauma & Sammallahdenmäki)

   Löydä opiskelupaikka Raumalta!  

 

Aloita tästä

Raumalla eniten hakijoita aloituspaikkoihin nähden 

Rauma vetää täyspotin yhdellä parametrillä, ja se on kaupungin vetovoima. Kaupunkiin näyttää olevan eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkojen määrään. Raumalla toimiva opettajakoulutus on ollut perinteisesti haluttu koulutuslinja, mutta myös kaupungissa toimiva ammattikorkeakoulu vetää opiskelijoita puoleensa. 

Rauman opiskelijaelämä elää vahvana

Rauma sijoittui selvityksessä toiseksi Opiskelijaelämä- parametrillä. Kaupungissa toimii seitsemän eri ainejärjestöä, joka on hyvä määrä kahden ja puolen tuhannen opiskelijan yhteisössä.

Raumalla toimii ainejärjestöjä Turun yliopiston opettajakoulutuksesta ja Satakunnan AMK:n opiskelijayhdistyksestä. Ainejärjestöt- ja opiskelijayhdistykset vastaavat hauskasta opiskelijaelämästä, mutta toimivat myös opiskelijoiden edunvalvojina.  

Raumalla on edullista asua ja siirtyä paikasta toiseen 

Tapahtumasta toiseen liikkuminen on Raumalla edullista, ja kaupunki sijoittuukin Edullinen julkinen liikenne -parametrillä toiselle sijalle. Toisaalta lyhyiden etäisyyksien vuoksi kaupungissa ei julkisen liikenteen lippu tule edes välttämättä tarpeeseen. 

Selvityksemme mukaan Rauma on myös yksi opiskelijaystävällisimmistä kaupungeista, mitä tulee asumisen edullisuuteen. Toisaalta kilpailu asunnoista voi olla kovaa, joten oman kodin löytäminen vaatii hakijoilta aktiivisuutta.

“Rauman opiskelijoiden mahtava yhteisöllisyys sekä kaupungin tarjoamat opiskelijaystävälliset palvelut ja infrastruktuuri.” 

“Rauhallinen ja kaunis kaupunki. Kiinnostavat opintomahdollisuudet.” 

“Sijainti ja opiskelijoiden yhteisöllisyys.” 

“Täällä saa hyvän koulutuksen tulevaisuutta varten.” 

  

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Raumalla:

Turun yliopisto

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Rauma.fi, Tilastokeskus

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset