Opiskelu Riihimäellä

Hyvien yhteyksien Riihimäki

Riihimäki tunnetaan rautatiestään, varuskunnastaan ja lasiteollisuudestaan. Kaupungilla on annettavaa kuitenkin myös koulutusrintamalla. Tutustu Riihimäen koulutusvalikoimaan!
Näyttää 1-12 koulutusta 12 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-12 koulutusta 12 tuloksesta

Riihimäen kaupunki / Gary Wornell

Kasvava ja kehittyvä Riihimäki

Kasvava ja kehittyvä Riihimäki sijaitsee kolmostien ja pääradan varressa, vain vajaan tunnin matkan päässä pääkaupungista.

Riihimäki tunnetaan ennen kaikkea rautatiestään, mutta myös varuskunnastaan ja lasistaan. Riihimäki ei jätä myöskään kulttuurin ystäviä kylmäksi – kaupungista löytyy museoita sekä musiikki- ja teatterielämyksiä tyydyttämään kulttuurinnälän.

Koulutustarjonta Riihimäellä: lukiot ja ammatillinen koulutus

Riihimäellä toimii peruskoulujen lisäksi Riihimäen lukio ja Riihimäen aikuislukio. Riihimäe lukioissa opiskelee yhteensä noin 500 opiskelijaa.

Toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoaa Riihimäellää Hyria koulutus. Hyrian valikoimassa on runsaasti ammatillisia tutkintoja useilta aloilta. Lisäksi Hyria tarjoaa lyhytkoulutuksia.

Hyria tarjoaa koulutusta seuraavilla koulutusaloilla:

 • kulttuuriala
 • luonnontieteiden ala
 • luonnonvara- ja ympäristöala
 • matkailu-, ravitsemis- ja talousala
 • sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
 • tekniikan ja liikenteen ala
 • yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

Korkeakouluopinnot Riihimäellä

Riihimäellä voi opiskella aina korkeakouluasteella asti, sillä Hämeen ammattikorkeakoululla HAMK:illa ja Hämeen ammatti-instituutilla HAMI:lla on toimipiste Riihimäellä. HAMK ja HAMI tarjoavat Riihimäellä monipuolisesti tekniikan ja liikenteen alan koulutusta, myös englanniksi:

 • Konetekniikan insinööri
 • Liikennealan insinööri
 • Mechanical engineering and production technoloy
 • Tieto- ja viestintätekniikan koulutukset
 • YAMK-koulutus: Tulevaisuuden liikennejärjestelmät

Riihimäen kampuksella opiskelee noin 900 opiskelijaa. Kampuksella toimii lisäksi Suomen Ympäristöopisto Sykli.

Asuminen ja liikkuminen Riihimäellä

Riihimäki tunnetaan hyvistä rautatieyhteyksistään ja Riihimäellle pääseekin kulkemaan kätevästi eri puolilta Suomea. Riihimäen sisällä liikkumista ovat helpottamassa Riihimäen paikallisliikenteen bussit.

Opiskelija-asuntoja Riihimäellä tarjoaa Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö HOPS. Asunnot ovat opiskelijabudjetille sopivia ja kaikkia tärkeimmät palvelut sijaitsevat radan toisella puolella. Opiskelija-asunnot sijaitsevat Peltokankaan kaupunginosassa, josta on ammattikorkeakoululle matkaa vajaa pari kilometriä.

Opiskelijan kannattaa tutustua myös vapaiden markkinoiden asuntotarjontaan esimerkiksi paikkalislehtien palstoilla ja internetissä. Vuokra-asuntoja tarjoavat myös esimerkiksi Riihimäen kaupunki ja Riihimäen seudun nuorisoasunnot ry.

Vapaa-ajanvietto Riihimäellä

Riihimäellä on monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet kaupungin pienestä koosta huolimatta. Liikuntamahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi uimahalli, jäähalli, urheilutalo, monitoimihalli, ilmakiväärirata, urheilupuisto, valaistut kuntopolut sekä yksityiset liikuntakeskukset. Riihimäellä on myös paljon erilaisia urheiluseuroja- ja kerhoja, joiden toimintaan kannattaa tutustua tarkemmin. Jokaiselle siis riittää varmasti jotakin!

Kulttuurinnälkäisenkään ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään. Riihimäellä on erityisesti kiinnostavia museoita. Riihimäellä sijaitsevat esimerkiksi ainutlaatuinen Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo. Kaupungissa toimii myös tasokkaan ammattiteatterin lisäksi nuorisoteatteri sekä kesäteatteri.

Tutustumisen arvoisia kulttuuritapahtumia ovat muun muassa Riihimäen Kesäkonsertit, Riihimäki Rock -festivaali ja joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut. Kaupungin elokuvatarjonnasta puolestaan huolehtii BioRex Riihimäki sekä Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry.

Riihimäen kaupunki / Jaana Hodju

Lähteet: riihimaki.fi; hyria.fi; sykli.fi; hamk.fi

Kuvat: Riihimäen kaupunki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!