Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-33 yhteensä 33 tulosta
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-33 yhteensä 33 tulosta
 

Riihimäen kaupunki / Gary Wornell

Koulutustarjonta Riihimäellä

Riihimäellä toimii yksitoista peruskoulua, yksi lukio ja yksi aikuislukio. Lukiossa opiskelee noin 500 opiskelijaa ja lukiossa opiskelevien kilpaurheilijoiden on mahdollisuus osallistua urheiluvalmennukseen.

Toisen asteen ammatillista koulutusta Riihimäellä tarjoaa Hyria koulutus. Nuorille on tarjolla seuraavat koulutusalat:

  • kulttuuriala
  • luonnontieteiden ala
  • luonnonvara- ja ympäristöala
  • matkailu-, ravitsemis- ja talousala
  • sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
  • tekniikan ja liikenteen ala
  • yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

Myös Hyriassa opiskelevat voivat osallistua urheiluvalmennukseen. Hyria tarjoaa myös aikuisille monipuolisesti ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja 18 eri alalla. Lisäksi ammatilliseen koulutukseen voi osallistua Suomen ympäristöopisto Syklissä, joka järjestää ympäristöhuoltoalan ja vesihuollon ammattitutkintoja sekä erilaisia lyhytkursseja.

Riihimäellä voi opiskella aina korkeakouluasteella asti, sillä Hämeen ammattikorkeakoululla HAMK:illa on toimipiste Riihimäellä. Riihimäen toimipisteessä on mahdollista opiskella suomenkielisissä koulutuksissa kone- ja tuotantotekniikkaa, tietotekniikkaa sekä ainoana Suomessa liikennealaa. Lisäksi tarjolla on englanninkielinen koulutus Mechanical Engineering and Production Technology.

» Voit katsoa lisää Riihimäen koulutuksistä täältä

Asuminen ja liikkuminen Riihimäellä

Riihimäki tunnetaan hyvistä rautatieyhteyksistään ja Riihimäellle pääseekin kulkemaan kätevästi eri puolilta Suomea. Riihimäen sisällä liikkumista ovat helpottamassa Riihimäen paikallisliikenteen bussit.

Opiskelija-asuntoja Riihimäellä tarjoaa Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö HOPS. Kiinteistö Oy Opinriihessä on opiskelija-asuntoja 238 kappaletta. Vaihtoehtoina on sekä 2-3 hengen soluasunto että yksiöitä. Lisäksi tarjolla on muutama perheasunto. Asunnot ovat opiskelijabudjetille sopivia ja kaikkia tärkeimmät palvelut sijaitsevat radan toisella puolella. Opiskelija-asunnot sijaitsevat Peltokankaan kaupunginosassa, josta on ammattikorkeakoululle matkaa vajaa pari kilometriä.

Opiskelijan kannattaa tutustua myös vapaiden markkinoiden asuntotarjontaan esimerkiksi paikkalislehtien palstoilla ja internetissä. Vuokra-asuntoja tarjoavat myös esimerkiksi Riihimäen kaupunki ja Riihimäen seudun nuorisoasunnot ry.

Vapaa-ajanvietto Riihimäellä

Riihimäellä on monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet kaupungin pienestä koosta huolimatta. Liikuntamahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi uimahalli, jäähalli, urheilutalo, monitoimihalli, ilmakiväärirata, urheilupuisto, valaistut kuntopolut sekä yksityiset liikuntakeskukset. Riihimäellä on myös paljon erilaisia urheiluseuroja- ja kerhoja, joiden toimintaan kannattaa tutustua tarkemmin. Jokaiselle siis riittää varmasti jotakin!

Kulttuurinnälkäisenkään ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään. Riihimäellä on erityisesti kiinnostavia museoita. Riihimäellä sijaitsevat esimerkiksi ainutlaatuinen Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo. Kaupungissa toimii myös tasokkaan ammattiteatterin lisäksi nuorisoteatteri sekä kesäteatteri. Tutustumisen arvoisia kulttuuritapahtumia ovat muun muassa Riihimäen Kesäkonsertit, Riihimäki Rock -festivaali ja joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut. Kaupungin elokuvatarjonnasta puolestaan huolehtii Elokuvateatteri Gilda sekä Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sampo ry.

Riihimäen kaupunki / Jaana Hodju

Lähteet

www.riihimaki.fi
www.hyria.fi
www.sykli.fi
www.hamk.fi

Kuvat

Riihimäen kaupunki

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia