Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Opiskelu Salossa

Opiskelu Salossa – täynnä tuhansia mahdollisuuksia!

Salosta löytyy kaikkea, mitä ihminen kaupungilta kaipaa: kehitystä, kulttuuria sekä luonnon läheisyyttä. Salosta on matkaa Turkuun on puolisen tuntia ja Helsinkiin puolitoista. Opiskelu Salossa on mukavaa, tutustu vaihtoehtoihin!
Näyttää 1-20 koulutusta 73 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 73 tuloksesta
1
2
3
4

Opiskelu Salossa

Salossa on monenlaisia asuinalueita, joten jokainen Saloon muuttava löytää varmasti itselleen sopivan paikan. Kaupungista löytää niin metsää kuin rannikkoakin, joten ulkoilumaisemien monipuolisuus ei Salossa jää keneltäkään huomaamatta.

Salosta löytyvät peruspalvelut niin keskustasta kuin myös useimmista aluekeskuksista, jotka sijaitsevat kauempana. Salossa on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja ympäri kaupunkia, eivätkä vuokrat ole päätä huimaavia. Vuokra-asuntoja löytyy niin kerros- kuin rivitaloistakin.

Salosta on hyvät liikenneyhteydet Turun suuntaan sekä pääkaupungiseudulle. Turkuun matkaa on vain puolisen tuntia, Helsinkiin puolitoista. Asukkaita kaupungissa on liki 53 000. 

Vapaa-aika Salossa

Salosta löytyy kauniita ulkoilumaastoja ulkoilmaihmisille. Salossa voi nauttia metsän rauhasta ja rannikkoseudun jylhistä maisemista samalla lenkillä. Lenkkeily ja vaikkapa maastopyöräily ovat nautinnollisia harrastuksia kaupungin kauniissa maisemissa. Salosta löytyy myös Teijon kansallispuisto.

Salossa sanotaan olevan Suomen paras tori. Kesätorstaisin torilla järjestetään kuuluisat iltatorit, joihin suuntaa kävijöitä kauempaakin. Salossa on muutenkin monipuolinen tapahtumatarjonta, joten kaupunkilaisille riittää tekemistä ympäri vuoden. Idylliset ruukkikylät houkuttelevat kävijöitä ulkomailta asti. Kauniit kartanot ja saaristomaisemat ihastuttavat. Salosta löytyy useampia kirjastoja, joissa järjestetään tapahtumia. 

Salosta löytyy laadukas urheilupuisto, jossa on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti eri lajeja olitpa minkä ikäinen tahansa. Salossa on muutenkin monipuoliset liikuntamahdollisuudet kaiken ikäisille urheilijoille ja liikkujille. Salosta löytyy myös uimahalli ja jäähalli.

Salosta löytyy myös viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi juoda kupposen kahvia tai syödä maittavan illallisen. Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, sillä puodeista löytää niin paikallisia erikoisuuksia kuin kansainvälisiä design-tuotteitakin.

Opiskelu Salossa

Salossa on useita perusopetusta tarjoavia oppilaitoksia ympäri kaupunkia. Opiskelu Salossa on mahdollista myös musiikkiopistossa tai kansalaisopistossa. Salon kansalaisopistossa on mahdollisuus osallistua erilaisille kursseille, joita järjestetäänkin kattavasti. Salossa on kolme päivälukiota sekä Salon lukion yhteydessä on aikuislinja.

Ammatillista koulutusta Salossa järjestää Salon koulutuskuntayhtymä. Opiskelu Salossa on täynnä erilaisia vaihtoehtoja Salon seudun ammattiopiston asiosta, sillä oppilaitoksessa järjestetään kattavasti eri alojen perus- ja ammattitukintoja sekä erikoisammattitutkintoja.

Muurlan Opistossa järjestetään vapaan sivistystyön koulutuksia. Kansanopisto tarjoaa luovien alojen opintoja, joissa voi opiskella oman mielenkiinnon vuoksi, kehittää työelämässä tarvittavia taitoja tai valmistautua jatko-opintoihin. Välivuoden viettäminen Muurlan opistossa ei olisi hullumpi ajatus, sillä opiskelu Salossa Muurlan Opistossa on rentoa ja inspiroivaa.

Korkeakoulutusta Salossa tarjoaa Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikkö. Salon yksikössä on mahdollista suorittaa muun muassa sosionomin, sairaanhoitajan ja tradenomin opintoja. Turun läheisyys avaa mahdollisuudet käydä opiskelemassa Turun korkeakouluissa Salosta käsin.

Opiskelu Salossa on monipuolista ja mukavaa. Kaupungin kiva ilmapiiri, kauniit maisemat, eläväinen kaupunkikulttuuri sekä Turun läheisyys muodostavat kokonaisuuden, jossa on jokaiselle jotakin.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Salo.fi, Saloon.fiSalon seudun ammattiopisto, Muurlan Opisto, Turku AMK

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!