Sivuston käyttötapa: Mobiili

Stylistin koulutus

Stylistit työskentelevät erilaisissa muotiin ja kauneuteen liittyvissä projekteissa ja työtehtävissä. Mikäli muoti ja trendit sekä ajankohtaiset hius- ja meikkityylit kiinnostavat sinua, stylistin koulutus voi olla sinua varten.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä stylistin koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Bachelor’s Programme in Fashion Stylist
IED - Istituto Europeo di Design
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Milano
The 3-year progamme (180 credits) in Fashion Stylist   prepares students to be capable of effectively contributing to the communication processes,...
Styling academy -stylistikoulu
Koulutus-Center
Ammatillinen koulutus
Useita (2)
Stailaus on tärkeä ja näkyvä osa muodin maailmaa. Koulutus-Centerin styling academy kouluttaa stylistejä laadukkaasti ja kokonaisvaltaisesti. Kouluttajina stylistikoulutuksessa toimivat pitkän...
Style Pro -stylistikoulutus
Fashion Model Agency
Ammatillinen koulutus
Useita (17)
Oletpa sitten kauneuden alan maskeeraaja tai hiusalan osaaja, taiteellista silmää omaava muotialan ihminen, muoti- tai vaatetusalan opiskelija tai alasta kiinnostunut...
FMA – Mallikoulu
Fashion Model Agency
Ammatillinen koulutus
Useita (17)
FMA – Mallikoulu on tarkoitettu muotialasta kiinnostuneille henkilöille, jotka rakastavat esiintymistä ja viihtyvät kameran edessä. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa alan huippuammattilaisia...
Great cut academy | hairstylist course in English
Koulutus-Center
         
(1)
Ammatillinen koulutus
Useita (2)
Welcome to study to be a hairstylist in the oldest private academy in Finland, great cut academy, established in 1985....
Great cut academy -hiusmuotoilukoulu
Koulutus-Center
         
(6)
Ammatillinen koulutus
Useita (2)
Great cut academy -hiusmuotoilukoulu on arvostettu yksityiskoulu, jonka opiskelijat sijoittuvat hyvin työelämään. Great cut academy antaa hyvät valmiudet parturi-kampaajan ammattiin,...
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala
Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Toivala
Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa opiskelija saa valmiudet suunnitella, kaavoittaa ja valmistaa asiakaslähtöisiä vaatteita yksilöllisesti. Esteettisyys, erilaiset materiaalit ja vaatemuotoilu tulevat...
  • = Videoesittely
Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta
 

Stylistin koulutus valmistaa muodin ja kauneuden ammattilaiseksi

Stylistit ovat muodin ja kauneuden trendien aallon harjalla. Stylistit työskentelevät monipuolisissa muotiin ja kauneuteen liittyvissä tehtävissä. Toimenkuvaan kuuluu mm. pukeutuminen, meikkaus, kampausten tekeminen ja asiakkaiden neuvonta.

Stylistin ammatissa työskentelevältä edellytetään laaja-alaista vaatetusalan tuntemusta sekä kauneudenhoidon osaamista. Vahva asiakaspalveluasenne sekä hyvä visuaalinen silmä, organisointikyky sekä kädentaidot tulevat stylistin työssä tarpeeseen.

Stylistin työn vaatimukset

Stylistit työskentelevät monipuolisissa tehtävissä. Stylistin tulee siksi hallita monia asioita ja taitoja. Stylistin tulee tuntea vaatteet ja asusteet sekä trendit ja muodit. Lisäksi on pysyttävä perillä alan kehityksestä ja uusista innovaatioista.

Ompelutaidoista on stylistin työssä hyötyä, kuten myös sisustamisen tuntemuksesta ja valokuvaustaidoista.

Ennen kaikkea työssä vaaditaan tyylitajua ja hyvää visuaalista silmää – stylistillä on oltava hyvä värien, muotojen ja materiaalien taju sekä luovuutta.

Työssä on osattava tunnistaa ja huomioida asiakkaan tarpeet, joten stylistin tulee olla palveluhenkinen. Hienotunteisuus ja kärsivällisyys ovat kullanarvoisia ominaisuuksia alalla, jossa on tultava toimeen muiden ihmisten ja heidän näkemystensä kanssa sekä toisaalta toimittava ajoittain tiukoissakin aikatauluissa. Stressinsietokyvystä ja organisointikyvystä on apua erityisesti kiireen keskellä.

Koska stylistit toimivat usein freenlancereina, tulee heillä olla stylistin taitojen lisäksi yrittäjyyteen liittyvää osaamista, kuten markkinoinnin, kirjanpidon, verotuksen ja hinnoittelun taitoja. Myös kielitaito katsotaan eduksi.

Stylistiksi opiskelu eri oppilaitoksissa

Stylistin ammattiin voi päätyä varsin erilaisia opintopolkuja pitkin. Stylistikoulutusta järjestetään osassa käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksissa tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmassa, jolloin tutkintonimikkeenä on artesaani. 

Ammatillisissa oppilaitoksissa järjestetään myös lyhyempia kursseja, joilla voi kerryttää stylistin opintoja. Myös alan yritykset järjestävät eri mittaisia ja laajuisia stailauksen koulutuksia.

Stylistin ammatissa toimivan pohjakoulutus voi olla esimerkiksi artesaani (käsi- ja taideteollisuusala), modisti, sisustusompelija, vaatetusompelija tai vaikkapa vaatturi (tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto). Tai sitten pohjakoulutuksena voi olla vaikkapa kosmetologin, kosmetiikkaneuvojan tai parturi-kampaajan tutkinto.

Perustutkinnot voi suorittaa myös näyttötutkintona sekä näyttökokeella.

Näyttötutkintona voi ammattitaidon kerryttyä suorittaa

  • vaatetusalan ammattitutkinnon ja
  • vaatetusalan erikoisammattitutkinnon sekä
  • hiusalan ammattitutkinnon,
  • hiusalan erikoisammattitutkinnon ja
  • kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella muotoilua ja suorittaa kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon artenomin (AMK) tai muotoilijan (AMK) koulutuksen, joissa suuntautumiseksi voi valita esimerkiksi designer-stylistin tai tekstiili- ja vaatetusmuotoilun. 

Taideteollisella koulutusalalla voi opiskella mm. vaatetussuunnittelua ja pukutaidetta. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti, ylempi taiteen maisteri.

Stylisti työelämässä

Stylistin työtehtävät voivat vaihdella merkittävästi, mutta työn keskiössä ovat ulkonäkö, tyylikkyys ja viihtyisyys. Työtä tehdään pukeutumisen, meikkausten, kampausten ja lisäksi sisustamisen parissa.

Stylistit tarjoavat palvelujaan myös yksityishenkilöille; he neuvovat vaatteiden ja asusteiden valinnassa sekä tekevät vartalotyyppi- ja pukeutumisneuvontaa.

Stylistejä työskentelee mm. mainos- ja muotikuvauksissa, muotinäytöksissä sekä erilaisten televisio-, elokuva- ja musiikkivideoiden tuotannoissa. 

Stylistin työtehtäviin kuuluu vaatteiden ja asusteiden valinnan lisäksi maskeerausta, kampausten tekemistä tai toteutuksen ohjeistamista sekä mahdollisen rekvisiitan hankkimista. Työvälineitä ovat mm. ompeluvälineet, meikit ja kampaajan välineet.

Stylisti voi lisäksi toimia esimerkiksi pukeutumisneuvojana tai pukeutumisassistenttina.

Stylisti voi myös erikoistua sisustukseen, jolloin hän pyrkii tekemään stailaamastaan tilasta mahdollisimman viihtyisän ja toimeksiannon antajan näköisen. Asuntoja voidaan stailata myös myyntitarkoituksessa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Koulutuscenter.com