Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
   
Lähiopetus
Toivala
Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnossa opiskelija saa valmiudet suunnitella, kaavoittaa ja valmistaa asiakaslähtöisiä vaatteita yksilöllisesti. Esteettisyys, erilaiset materiaalit ja vaatemuotoilu tulevat tutuiksi opintojen aikana. Pääset suunnittelemaan ja valmistamaan asiakastöitä arkeen ja juhlaan.

Tekstiili- ja muotialan opinnot

Koulutuksen aikana opiskellaan asiakaspalvelua, teknistä suunnittelua ja visuaalista ilmaisua vaatetusalan näkökulmasta. Opintoja on mahdollista suunnata esimerkiksi erikoistekniikoihin, kiertotaloustuotteisiin tai stailaamiseen.

Opiskelija saa valmiudet laadukkaiden ja yksilöllisten tuotteiden valmistamiseen. Opiskelujen aikana perehdytään eri tyyleihin, asujen yhdistämiseen sekä vaatteiden väreihin ja materiaaleihin. Opiskelijat voivat oppia myös vaatemuotoilusta, asiakaspalvelusta, stailauksesta tai visuaalisesta markkinoinnista. Halutessaan opiskelija voi suorittaa myös yrittäjyyteen valmentavia opintoja. Koulutus kestää kahdesta kolmeen vuotta.

Tutkinto antaa hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin ja yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Tekstiili- ja muotialan työt 

Tutkinto antaa valmiudet toimia valmistus-, stailaus-, myynti-, neuvonta- tai ohjaustehtävissä vaatetusalan yrityksissä.

Hän voi toimia kaavoittajana, ompelijana, tai korjausompelijana. Alan töitä löytyy myös asiakaspalvelun saralta ompelimoista, vaatemyymälöistä tai teattereiden puvustamoista. Monet mittatilausompelijat toimivat myös itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutus tapahtuu paikan päällä lähiopetuksena.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Valitusta osaamisalasta riippuen tutkintonimike voi olla esim. ompelija, mittatilausompelija tai muotiassistentti.

Jatko-opinnot

Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa, lähellä Kuopiota. Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistoa ylläpitää Tohtori Matthias Ingmanin säätiö. Oppilaitos järjestää maksutonta kulttuurialan ammatillista peruskoulutusta. Tavoitteena on, että opiskelu Ingmanedussa on ainutlaatuinen, myönteinen kokemus jokaisen opiskelijan elämässä. Ingmanedun arvoja ovat...


Lue lisää oppilaitoksesta Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Toivalantie 51
70900 Toivala

 Näytä puhelinnumero
www.ingmanedu.fi

Arvioinnit
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Vaatetusala täytä seuraavat tiedot: