Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | designtekstiilien valmistaja

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | designtekstiilien valmistaja

Designtekstiilien valmistaja

Designtekstiilien valmistaja

Haluaisitko käyttää monipuolisia perinteisiä ja digitaalisia menetelmiä asusteiden ja tekstiilien luomiseen? Jos sinua kiinnostaa uniikkien käyttö- ja sisustustekstiilien (esimerkiksi seinätekstiilien, mattojen tai tyynyjen) valmistaminen kangaspuilla kutomalla, huovuttamalla tai painamalla, voit suunnata tekstiili- ja muotialan perustutkintokoulutuksen designtekstiilien valmistamiseen.

Opintojen sisältö:

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä

  • Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opinnoissa tutustutaan monipuolisesti tekstiilialan materiaaleihin ja työmenetelmiin. Tuotteita toteutetaan kutoen, kangasta painaen, värjäten ja huovuttamalla sekä eri alan erikoistekniikoita hyödyntäen. Perustaitoja täydennetään digitaalisilla työmenetelmillä: kankaan valmistamista jacquard-kudontakoneella ja tietokoneohjatuilla kangaspuilla.

Opinnoissa painottuu materiaalien, värien ja pintarakenteiden tuntemus. Koulutuksessa otetaan huomioon asiakaslähtöinen työskentely ja yrittäjyys. Oman yrityksen perustamiseen kannustetaan tarjoamalla opiskelijalle mahdollisuus valita opintokokonaisuuksia yrittäjyydestä.

Työelämässä

Tekstiilialan ammattilainen on taitava tekijä, joka hallitsee työhönsä kuuluvan prosessin. Koulutuksen laaja-alaisuus mahdollistaa työskentelyn erilaisissa valmistuksen, myynnin tai ohjauksen tehtävissä joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Alalla työskentelevien ammattinimikkeitä ovat mm. yrittäjä, myyjä, sisustusmyyjä, ohjaaja ja käsityöläinen.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, designtekstiilien valmistaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | designtekstiilien valmistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Meillä voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Koulutuksiin haetaan joko yhteishaun kautta Opintopolussa tai suoraan oppilaitokseen jatkuvalla haulla. Rasekon toimipisteet sijaitsevat Raisiossa, Naantalissa ja Mynämäessä....


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Arvioinnit

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | designtekstiilien valmistaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.