Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | tekstiiliala

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | tekstiiliala

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiilialan koulutus / Salon seudun ammattiopisto

Tekstiilialan koulutus yhdistää tekstiilituotteet ja muodin

Tekstiilialan koulutus on suunniteltu sinulle, joka haluat suunnitella erilaisia printtejä ja oppia monipuolista kuosisuunnittelua sekä valmistaa erilaisia tekstiilituotteita. Jos olet kiinnostunut ideoinnista, muotoilusta, sisustuksesta tai pukeutumisesta ja haluat oppia valmistamaan niihin liittyviä tuotteita, on tämä sinun juttusi.

Designtekstiilien valmistajana suunnittelet ja valmistat tuotteita

Koulutus keskittyy erilaisten tekstiilituotteiden suunnitteluun ja valmistustekniikoiden opiskeluun. Voit toteuttaa omat ja asiakkaan printtitoiveet Adobe Photoshopilla tai Illustratorilla digitaaliseen muotoon. Sen jälkeen printit toteutetaan tekstiilitulostamalla, silkkipainolla, brodeerauksella tai tuottamalla ne tulostuspalveluyrityksissä. Opiskeluun kuuluvat myös suunniteltujen tuotteiden valmistaminen, mm. ompelu.

Tekstiilissä kiehtovaa on ihanat värisävyt. Värjäyksen tekniikoita on paljon ja niistä voit opiskella joko perusteet tai syventää osaamistasi monenlaisiin erikoismenetelmiin. Myös luonnon väreillä värjäys on tätä päivää, kun tekstiileihin haetaan ekologisempia tuotantotapoja. Tekstiilimateriaalit kehittyvät koko ajan, ja siksi erilaisten materiaalien tuntemus on keskeistä. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat tuoneet alalle myös vahvasti kiertotalouden, johon tarvitaan yhä enemmän työvoimaa.

Tekstiilialaan mahtuu valtava määrä tekniikoita, joiden perusteita voit opiskella koulussa ja joiden osaamista syventää työpaikoilla. Esimerkiksi neuleet, erikoistekniikat, tuftaus, kudonta, kirjonta tai langan valmistus ovat tällaisia tekniikoita. Tätä kautta voit saada hyvin yksilöllisen osaamispolun. Osaaminen voi keskittyä joko teolliseen toimintaan tai artesaanityötapoihin.

Koulullamme on hyvät laitteistot mm. silkkipainoon liittyvään valottamiseen, tekstiilitulostamiseen, brodeeraukseen, värjäykseen ja tuftaukseen. Ompelussa käytämme teollisuusompelukoneita. Valinnaisten aineiden kautta voit valita myös kaupallisemman polun, johon liittyvät mm. asiakaspalvelu- ja verkkokauppaosaaminen.

Tekstiilialan tutkintonimike on designtekstiilien valmistaja.

Tekstiilialan koulutuksessa keskeistä on

 • digitaalinen printtisuunnittelu
 • tekstiilien valmistus eri tekniikoin
 • tekstiilitulostus, brodeeraus, silkkipaino, värjäys
 • tekstiilimateriaalien tuntemus
 • vastuullisuus
 • markkinointi ja yrittäjyys.

Tekstiilialalta myös hyvät mahdollisuudet jatkaa opintoja

Designtekstiilialan koulutuksen suorittanut voi toimia monissa tekstiilialan tehtävissä. Ne voivat liittyä kuosisuunnitteluun, mainospainoon, brodeeraukseen, värjäykseen tai ompeluun sekä ohjaustoimintaan. Alalla on myös paljon kaupallisesti suuntautuneita tehtäviä: myyntiä, sisäänostoa ja asiantuntijatehtäviä.

Jos haaveilet jatko-opinnoista muotoilun, kuvituksen ja taiteen parissa, antaa tekstiilialan koulutus hyvän pohjan näille aloille. Muotoilun ja tekstiili- ja muotialan koulutusta on mm. Aalto-yliopistossa, Lapin yliopistossa ja Metropolia ammattikorkeakoulussa. Moni täydentää osaamistaan myös mm. tradenomikoulutuksella, jolloin saa vankan osaamisen tekstiilikaupan monipuolisiin tehtäviin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | tekstiiliala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | tekstiiliala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu