Näyttää 1-20 koulutusta 22 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 22 tuloksesta
1
2

Maarakennusalan koulutus

Maarakentamista kutsutaan myös yhdyskuntarakentamiseksi tai infrastruktuurin rakentamiseksi. Maarakentajan työkohteita ovatkin monipuolisesti kaikki infrastruktuurin rakentamiseen tai parantamiseen tähtäävät projektit.

Maarakentajaksi tai maarakennuskoneenkuljettajaksi voi pätevöityä suorittamalla rakennusalan perustutkinto ja valitsemalla maarakennuksen tai maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalan.

Maarakennusalaa voi opiskella myös aikuisena. Maarakennusalan ammattitutkinto on alan ammattilaisille suunnattu monimuotokoulutus, jonka osaamisaloja ovat:

  • Liikennealueiden ylläpito
  • Verkostorakentaminen
  • Asfaltointi
  • Infra-alan kuljetukset
  • Ympäristötyöt
  • Pohjarakentaminen
  • Maarakennuskoneiden käyttö
  • Kalliorakentaminen

Myös oppisopimuskoulutus on mahdollista maarakennusalalla.

Työelämä maarakennusalalla

Maarakentajat työskentelevät monipuolisten työkohteiden parissa. Niitä voivat olla talojen pohja- ja piharakenteet, liikenneväylien rakentaminen maan päällä ja alla, tietoliikenteen vaatimat maarakenteet, energiaverkostot, vesihuollon verkostot ja ympäristön parantaminen.

Maarakennusala koostuu lukuisista erilaisista työaloista louhinnasta ja kaivuusta perustus-, asennus- ja vihertöihin. Maarakentajat valmistavat ja jalostavat myös rakentamisessa tarvittavan kiviaineksen.

Asfalttityöntekijä voidaan myös lukea maarakennusalan ammatteihin. Asfalttialalla on monia ja vaihtelevia työtehtäviä. Niihin kuuluvat mm. asfalttimassan valmistaminen sekoittamalla tai keittämällä sekä kulkuteiden ja erityisalueiden päällystämistä ja paikkaamista. Töihin liittyy usein päällystettävän alustan kunnostusta ja tasausta. Asfalttimieheksi voi maarakentajan tavoin opiskella ammattioppilaitoksessa rakennusalan perustutkinnossa, maarakentajan tai maarakennuskoneenkuljettajan koulutusohjelmassa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Rakentaja.fi; Eperusteet.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!