🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Alkio-opisto oli mukana vuoden 2020–21 Studentum Roadshow'lla. Videolla Alkiolla opiskelleet Jenna Front ja Maari Kytöharju kertovat omista opinnoistaan ja yhteisestä Alkio-hengestä.

Toimintaterapeutin koulutus

Toimintaterapeutin koulutuksessa opit tukemaan asiakasta arjen taitojen harjoittelussa ja itsenäisessä selviytymisessä. Toimintaterapia voi olla esimerkiksi leikin hyödyntämistä terapiatyössä tai ympäristön esteettömyyden suunnittelua.

Toimintaterapeutti (AMK) on ammattikorkeakoulutasoinen tutkinto, jonka suorittaminen kestää normaalisti noin 3,5 vuotta. Koulutus on 210 opintopisteen laajuinen.

Toimintaterapeutin opinnoissa hankit valmiudet arvioida ja tukea asiakkaan toimijuutta ja selviytymistä eri elämänvaiheissa ja ympäristöissä. Tarkastelet eri-ikäisten asiakkaiden toimintaa, opiskelet toimintakeskeisiä arviointimenetelmiä sekä toiminnan mahdollistamisen keinoja. Opit analysoimaan erilaisia arjen toimintoja, työtoimintoja, vapaa-aikaa ja leikkiä. Tutustut myös käsillä tekemiseen ja erilaisten luovien menetelmien käyttöön terapian välineenä.

Toimintaterapeutin koulutukseen hakeminen

Toimintaterapeutin koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaku järjestetään keväisin ja syksyisin. Koulutusta järjestetään päiväopintoina ja monimuotototeutuksena. Koulutus on siis mahdollista suorittaa myös aikuiskoulutuksena työn ohessa.

Toimintaterapeutti työelämässä

Alan asiantuntijoille on kysyntää kaikilla kuntoutuksen alueilla Suomessa ja ulkomailla. Toimintaterapian tarve on kasvamassa erityisesti avoterveydenhuollossa. Toimintaterapeutin asiantuntemusta voidaan hyödyntää myös yhteiskunnan palvelujen kehittämiseen ja ympäristön suunnitteluun liittyvissä tehtävissä.

Ammattinimike voi olla esimerkiksi toimintaterapeutti, ryhmätoiminnan ohjaaja, yrittäjä, vastaava ohjaaja, päivätoiminnan ohjaaja, työtoiminnan suunnittelija, asumistoiminnan vastaava, erityistyöntekijä, toiminnanohjaaja ja apuvälinealan asiantuntija.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: JAMK