vahtimestarin koulutus

Toivota vieraat tervetulleiksi

Vahtimestari vastaanottaa ja opastaa ihmisiä sekä ylläpitää järjestystä virastoissa, laitoksissa ja yrityksissä. Tutustu palveluhenkisen ammatin koulutuksiin!
Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta

Vahtimestarin koulutus

Vahtimestarin ammattinimike tarkoittaa henkilöä, joka vastaanottaa vieraita, vartioi tiloja ja ylläpitää yleistä järjestystä virastojen, laitosten tai yritysten palveluksessa. Vahtimestari tunnetaan myös virastomestarin ja aulapalveluhenkilön nimikkeillä.

Turvallisuusalan perustutkinto, turvallisuusvalvoja, tarjoaa valmiudet toimia vastaanotto- ja vahtimestaripalveuissa. Vahtimestariksi voit kouluttautua myös suorittamalla liiketoiminnan ammattitutkinnon liiketoiminnan palveluiden osaamisalalla.

Koulutukset on mahdollista suorittaa päiväopiskeluna oppilaitoksessa tai työelämälähtöisesti oppisopimuskoulutuksena. Koulutusta järjestetään myös ammatillisena lisäkoulutuksena.

Vahtimestarikoulutuksen sisältö

Turvallisuusalan perustutkinnon suorittanut osaa toimia itsenäisesti erilaisissa vartiointitehtävissä, turvasuojauksen suunnittelu-, asennus- ja ylläpitotehtävissä, tavaroiden kuljetuksessa, vastaanotto- ja vahtimestaripalvelussa tai turvatarkastuksessa.

Turvallisuusalan perustutkinnossa tutustutaan turvallisuusalan toimintaan. Lisäksi opiskelijat voivat valita valinnaisia tutkinnon osia esimerkiksi seuraavista aiheista: vartiointitoiminta, turvallisuustekninen toiminta, vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan perustoiminta, uhkatilanteiden hallinta, asiakaspalvelu ja ihmisten kohtaaminen.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon liiketoiminnan palveluiden osaamisalan perustana on liiketoiminnan tehtävissä toimiminen. Tämän lisäksi koulutuksessa tutustutaan alalla vaadittaviin tietotekniikan taitoihin, alan toimintaympäristöön, asiakaspalveluun, viestintä- ja vuorovaikutustaitoihin, kulunvalvontaan, turvallisuuteen sekä kokousjärjestelyihin.

Vahtimestari työelämässä

Vahtimestari on usein ensimmäinen henkilö, kenet asiakas kohtaa saapuessaan organisaatioon. Asiakaspalvelu korostuukin vahtimestarin ammatissa. Vahtimestarit ottavat asiakkaat tai vieraat vastaan sekä antavat heille opastusta.

Toinen keskeinen alue vahtimestarin työnkuvassa on turvallisuus. Vahtimestari vartioi tiloja ja ylläpitää yleistä järjestystä. Riippuen työpaikasta, tilojen vartioinnista saattaa huolehtia erillinen vartija ja vahtimestari työskentelee vastaanotossa.

Vahtimestari huolehtii myös työnantajan päivittäisistä tehtävistä, kuten postin jakelusta, monistuksesta, kokousjärjestelyistä, puhelinvaihteen hoidosta, toimistoteknisten laitteiden kunnossapidosta ja kulunvalvonnasta. Vahtimestarin onkin tunnettava työnantajansa niin organisaationa, rakennuksena kuin paikallisena työpisteenäkin.

Vahtimestareilta ja aulapalveluhenkilöiltä edellytetään rikkeetöntä taustaa vartiointiliiketoimintaa koskevan lainsäädännön mukaisella tavalla.

Vahtimestarin työpaikkoja

Vahtimestarin mahdollisia työnantajia ovat:

  • virastot
  • laitokset
  • yritykset
  • hotellit
  • sairaalat
  • terveyskeskukset

Lähteet: amiedu.fi, careeria.fi, luksia.fi, takk.fi, wikipedia.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!