Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Näyttää 1-18 koulutusta 18 tuloksesta
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-18 koulutusta 18 tuloksesta
 

Vartijakoulutus

Vartijaksi voi opiskella suorittamalla vartijan ammattitutkinnon (1.8.2018 alkaen turvallisuusalan ammattitutkinnon) tai turvallisuusalan perustutkinnon. Turvallisuusalan perustutkinnosta valmistutaan turvallisuusvalvojaksi.

Turvallisuusalan perustutkinto antaa opiskelijalle hyvät valmiudet alan työtehtäviin sekä jatkokoulutukseen turva-alan eri osa-alueilla. Turvallisuusvalvojat työskentelevät muun muassa turvasuojauksen ja turvajärjestelmien asennuksiin liittyvissä tehtävissä.

Vartijan ammattitutkinto puolestaan on tarkoitettu vartiointialalle hakeutuville tai alalla jo työskenteleville henkilöille. Vartijan ammattitutkinto antaa laajat valmiudet toimia eri turvallisuusalan työ- ja esimiestehtävissä. Tutkinto sopii hyvin, jos haluaa kehittyä ammatissaan turvallisuusalan ammattilaisina.

Turvallisuusalan koulutusta järjestää useat ammattiopistot Suomessa. Vartijakoulutus tarjoaa hyvät tiedot ja taidot alalla toimimiseen sekä jatkokouluttautumiseen alan eri osa-alueilla. Usein koulutus on tutkintoon valmistavaa koulutusta ja tutkinto suoritetaan koulutuksen aikana näytöin.

Vartija työelämässä

Vartijakoulutus valmistaa opiskelijat ennaltaehkäisemään erilaisia turvallisuusriskejä. Vartijan työ on itsenäistä ja vastuullista. Ammatissa edellytetään turvallisuusalan koulutusta sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Vartijan on oltava luotettava ja oma-aloitteinen. Työssä päätöksiä on kyettävä tekemään nopeasti ja vartijan on kannettava vastuu omista päätöksistään.

Vartijakoulutus antaa valmiudet työskennellä turvallisuusalan eri työtehtävissä. Turvallisuusvalvoja työskentelee yleensä turvasuojaukseen ja turvajärjestelmien asennukseen liittyvissä tehtävissä turvallisuusalan yrityksissä. Vartijakoulutus mahdollistaa työskentelyn myös vartiointi-, järjestyksenvalvonta- sekä turvatarkastus- ja esimiestehtävissä. Vartijan on kestettävä epäsäännöllisiä työaikoja sekä kolmivuorotyötä.

Vartijan työn päällimmäinen tarkoitus on ennaltaehkäistä eri turvallisuusriskejä. Näitä riskejä voi olla esimerkiksi omaisuuteen kohdistuvat vahingot ja rikokset. Vartija voi toimia esimerkiksi paikallisvartioinnissa ja piirivartioinnissa, vahtimestarina, arvokuljettajana tai myymälätarkkailijana. Vartijat työllistyvät turvallisuusalan yrityksiin. Vartija voi työllistyä myös turvatarkastajaksi tai hälytys- ja valvomotehtäviin.

Vartijaksi voidaan hyväksyä 18–69 -vuotias rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva henkilö.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Stadin ammattiopisto, Stadin aikuisopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!