Opiskelu Vuokatissa

Vauhdikas Vuokatti

Vuokatti on aktiivinen urheilun ja matkailun keskus Sotkamon kunnassa. Vuokatissa sijaitsee esimerkiksi maailman ensimmäinen ympärivuotinen hiihtotunneli, joka avautui vuonna 1998. Koe elämyksellinen Vuokatti!
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

Opiskele Vuokatissa ja löydä tasapaino seikkailun ja rentoutumisen välillä

Toimintaa niin talvella kuin kesälläkin tarjoava Vuokatti ei jätä seikkailuhenkistä ihmistä kylmäksi. Sotkamon kunnassa sijaitseva Vuokatti on matkailu- ja liikuntaelämän keskus, josta löytyy tekemistä moneen makuun. 

Vuokatin talvi

Kylpylä houkuttelee rentoutumaan lämpimissä altaissa, Vuokatinrinteet puolestaan nauttimaan laskemisen riemusta 13 rinteessä. Haasteita rakastaville on tarjolla olympiakriteerit täyttävät SuperPipe ja SlopeStyle-rinne sekä FIS-luokiteltu Olympiakatti. Ja tietenkin Suomen ainut ympärivuotinen lumilautatunneli löytyy juurikin Vuokatista.

Talvimaisemien halki viilettävät niin moottorikelkkasafarit kuin huskyvaljakotkin, rauhallisempaan tahtiin uljasta luontoa voi ihastella lumikenkäkävelyn lomassa. 

Superpark Vuokatti ja Megazone tarjoavat tekemistä silloin, kun kaipaa sisätila-aktiviteetteja. 

Vuokatin kesä

Vuokatin polkujen varsilla retkeilijöitä ihastuttavat näyttävät vaara- ja järvimaisemat. Maan ollessa sula, reitistö tarjoaa useita eri polkuja ja vaellusreittejä kävelyyn. Matkaa voi taittaa kävelyn lisäksi esimerkiksi meloen tai pyöräillen.

Kesällä heräänneeseen hiihtokaipuuseen löytyy apu Vuokatin hiihtotunnelista, joka on 1,2 km pitkä ja myötäilee Vuokatin maastoa ylä- ja alamäkineen.

Vuokatti osana Sotkamon kuntaa

Sotkamo on Pohjois-Suomen kunta, joka sijaitsee Kainuun maakunnan eteläosassa. Kunnassa asuu noin 10 400 ihmistä ja rajanaapureita ovat muun muassa lännessä sijaitseva Kajaanin kaupunki, pohjoisessa Paltamon ja Ristijärven kunnat, idässä Kuhmon kaupunki ja etelässä Nurmes.

Koulutusta Vuokatissa

Sotkamon lukio tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden opiskella kansallisen yleislinjan lisäksi urheilulinjalla tai IB-linjalla.

Vuokatin matkailukeskuksen sydämessä sijaitseva Vuokatti Sport Academy on aktiivinen, työelämälähtöinen opiskelupaikka. Vuokatti Sport Academy järjestää myös Itä-Suomen yliopiston (UEF, University of Eastern Finland) avoimen yliopiston perusopintoja. Valittavissa on vaikkapa liikuntalääketieteen- ja ravitsemustieteen perusopintoja, joilla voi tukea urheilullista ammattitaitoaan.

Liikenneyhteydet

Helsingistä lentää Kajaanin lentokentälle vajaassa puolessatoista tunnissa ja Kajaanin kentältä on vuorostaan 40 kilometrin matka Vuokattiin, jonne on suora linja-autoyhteys valtaosalla lennoista.

Lähteet: sotkamo.fi; vuokatti.fi; sotkamovuokatti.fi; vuokattisport.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!