Näyttää 1-20 koulutusta 683 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-20 koulutusta 683 tuloksesta

Yrittäjänkin kannattaa kouluttautua

Suunnitteletko yrittäjäksi ryhtymistä tai toimitko jo yrittäjänä? Vaikka sinulla olisikin oman alasi osaamista ja koulutusta, yrittäjänä toimiminen vaatii monen eri osa-alueen hallintaa tai vähintään niiden ymmärrystä.

Voit suorittaa erilaisia yrittäjille suunnattuja täsmäkoulutuksia tai kokonaan yrittäjyyteen perehdyttävän tutkintokoulutuksen.

Yrittäjäkoulutukset auttavat kehittämään omaa yritysideaa tai -toimintamallia sekä tukevat liiketoimintasuunnitelman laatimisessa ja sen toteutumisen seurannassa.

Yrittäjäkoulutusta järjestävät mm.

  • ammattikoulut
  • yliopistot ja ammattikorkeakoulut osana tutkintoon johtavaa koulutusta
  • elinkeinoelämän erikoisoppilaitokset ja
  • muut organisaatiot.

Yrittäjäkoulutus tutustuttaa myös riskeihin

Yrittäjäkoulutuksen varaan on hyvä lähteä rakentamaan liiketoimintaa, jotta perusasiat ja esimerkiksi lainsäädännölliset vaatimukset tulee varmasti kerrattua. Yrityksen perustettuaan yrittäjän on kannettava yritystoiminnan vastuut ja riskit, joten mahdollisiin riskitekijöihin kannattaa tutustua hyvissä ajoin.

Yrityksen perustaminen vaatii taloudellisia resursseja. Työ- ja elinkeinohallinto on kehittänyt starttirahan yrittäjiksi aikoville. Se turvaa yrittäjän toimeentulon yritystoiminnan käynnistämisen aikana. Se ei kuitenkaan takaa onnistunutta liiketoimintaa tai taloudellista menestystä. Perehtymällä talous- ja liiketoiminta-asioihin voi varmistaa, että mahdollisimman harva asia pääsee yllättämään yrittäjänä toimiessa.

Yrittäjäkoulutusta aloittelijoille ja kokeneemmille tekijöille

Yrityksen perustamista vasta suunnitteleville ja aloitteleville yrittäjille löytyy koulutuksia ja lyhytkursseja, jotka lähtevät liikkeelle yrittäjyyden perusteista ja yrityksen perustamisesta. 

Jo yrittäjänä toimiva voi täydentää osaamistaan suorittamalla tietyille osa-alueille tähdennettyjä koulutuksia. Koulutus voi keskittyvä esimerkiksi kirjanpitoon, yrittäjän verotukseen tai markkinointiin – monet koulutuksista voidaan tarvittaessa räätälöidä vastaamaan kouluttautujan omia tarpeita ja taustaosaamista.

Vaikka takana olisi jo pitkäkin ura yrittäjänä, voi omaa osaamistaan laajentaa ja täydentää suorittamalla erilaisia lyhyt- tai tutkintokoulutuksia. Näin varmistaa oman yrityksensä pysymisen kilpailukykyisenä.

Yrittäjän ammattitutkinto

Yrittäjän ammattitutkinto soveltuu niin aloittelevalle yrittäjälle kuin jo yrittäjänä toimivallekin. Oppilaitokset tarjoavat erilaisia suoritustapoja – tutkinnon voi suorittaa oman työn ohessa tai vaikkapa verkko-opintoina. 

Yrittäjän ammattitutkinnon aikana perehdytään yrityksen perustamiseen liittyviin asioihin, kuten markkinointiin ja myyntiin, yrityksen talousasioihin ja yrittäjänä toimimiseen. Opinnot suunnitellaan joustavasti oman aiemman osaamisen mukaan.

Yrittäjäkoulutusta työvoimakoulutuksena

Yksi vaihtoehto yritystoimintaa suunnittelevalle on osallistuminen lyhytkestoiseen työvoimakoulutuksena järjestettävään yrittäjäkoulutukseen.

Yrittäjäkoulutuksessa tutustutaan yrityksen perustamisen periaatteisiin sekä yritystoiminnan eri alueisiin (rahoitus, markkinointi, viestintä, verotus ja taloushallinto).

Palaa sivun alkuun 

Lähteet: Suomen Yrittäjäopisto, TE-palvelut

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!