✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Yrittäjyyden ammattitutkinto

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
13.4.2023
   
Oppisopimuskoulutus
Muhos, Verkossa
Ammattitutkinnot

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Tutkinto on tarkoitettu sinulle, joka toimit yrittäjänä tai suunnittelet aloittavasi yritystoiminnan. Se soveltuu myös sivutoimisille yrittäjille, maatalousyrittäjille ja franchising-yrittäjille.

Yrittäjyyden ammattitutkinnon suorittaneena osaat hoitaa yrityksen perustamiseen liittyvät toimet. Osaat analysoida yrityksesi taloutta sekä järjestää yrityksesi toiminnot kannattavasti. Tunnistat myös yritystoimintaan liittyvät riskit ja liiketoiminnalliset mahdollisuudet ja osaat myydä sekä markkinoida omia tuotteitasi ja palveluja.

Yrittäjyyden ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on loistavat mahdollisuudet toimia yrittäjänä.

Voit työskennellä

 • itsenäisenä yrittäjänä
 • yrittäjämäisessä toiminnassa
 • yritysneuvonnan tehtävissä.

Koulutuksen toteutus

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Rastorin koulutus toteutetaan oppisopimuksella käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla ja sitä täydennetään Rastor Instituutin järjestämillä koulutuspäivillä (Zoom-videoneuvottelut) sekä verkkokursseilla. Koulutuspäiviin vaikuttavat myös valinnaiset tutkinnon osat. 

Muhoksen yksikössä koulutus toteutetaan oppisopimuksella käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla ja sitä täydennetään OSAOn Muhoksen yksikön ja Kaukovainion Palvelut -yksikön järjestämillä koulutuspäivillä (lähi- ja etäopetus) sekä itsenäisellä opiskelulla. Lähiopetuspäiviä on kaikkiaan 6-8 ja etäopetusta 5-7 puolikasta päivää koko koulutuksen aikana. 

Opintojen kesto määritetään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).

Opinnot

Opiskellessasi yrittäjyyden ammattitutkintoa, valittavanasi on kolme osaamisalaa:

 • Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala
 • Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala
 • Yritysneuvonnan osaamisala

Valinnaisten tutkinnon osien myötä saat koulutuksesta osaamista esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin, työn organisointiin ja johtamiseen, tuotteiden tai palvelujen kehittämiseen, talouden hallintaan, tuotannon suunnitteluun ja kehittämiseen, verkkokaupan perustamiseen ja kehittämiseen, yrityskaupan toteuttamiseen tai liiketoiminnan digitalisointiin.

Yrittäjyyden ammattitutkinto, Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala, 150 osp

Kaksi pakollista tutkinnon osaa:

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
 • Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen, 60 osp

Suositellut valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi:

 • Myynti ja markkinointi, 60 osp
 • Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen, 60 osp
 • Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi, 60 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yrittäjyyden ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Muhoksella järjestettävä koulutus on suunnattu maa- ja metsätalousaloilla toimiville yrittäjille ja niitä lähellä olevilla aloilla toimiville maaseutuyrittäjille, jotka haluavat kehittää yrityksensä toimintaa.

Rastorilla järjestetävä yrittäjyyden ammattitutkinto painottuu digitaaliseen markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. 

Mikäli oppisopimuksen ehdot työpaikalla täyttyvät niin hakija voidaan valita opiskelijaksi. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Tutkinto / todistus

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 450€.

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Arvioinnit
Yrittäjyyden ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.