Sivuston käyttötapa: Mobiili

Syö itsesi fiksuksi

Syö itsesi fiksuksi! Ruokaa aivoille

Syö itsesi fiksuksi!

Tiesitkö, että on olemassa ruokalajeja, jotka auttavat sinua keskittymään, parantavat muistia ja saavat sinut ottamaan paremmin vastaan uutta informaatiota. Ruoka, joka tekee fiksuksi – totta vai humpuukia?

Rasvainen kala, pähkinät ja avokado ovat esimerkkejä niistä ruuista, jotka sisältävät aivoille hyödyllisiä ruoka-aineita. Ne sisältävät aivojen toiminnan kannalta hyödyllisiä rasvoja, jotka saavat ajatuksesi kulkemaan liukkaammin. Monet muutkin ruoka-aineet tekevät hyvää muistille ja koko kropallesi. Samat ruoka-aineet, jotka olemme mieltäneen sydänystävällisiksi ja terveelliseksi, ovat samalla aivoterveellisiä. 

Nopeat aivot, parempi muisti

Paljon magnesiumia sisältävät ruoka-aineet edistävät aivojen toimintaa. Magnesium laajentaa verisuonia ja saa veren virtaamaan kehossa nopeammin sekä saa ajatuksesi juoksemaan nopeammin. Magnesiumia saat vihreistä lehtikasveista sekä palkokasveista.

Myös foolihapot auttavat sinua toimimaan skarpisti. Foolihappoja saa tavanomaisimmista hedelmistä ja vihanneksista. Foolihapoilla on positiivisia vaikutuksia oppimiseen sekä muistiin.

Jos haluaa aivojensa toimivan hyvin ja pysyä mahdollisimman skarppina, kannattaa syödä paljon vihanneksia ja hedelmiä. Olemme kaikki kuulleet koko elämämme, kuinka hedelmiä ja vihanneksia tulisi syödä puoli kiloa päivässä. Eikä se ole lainkaan turha neuvo. On tärkeää, että kasvisten ja hedelmien syönti jatkuu myös aikuisiällä eikä lopu siihen, kun äitisi ei ole enää vahtimassa syömisiäsi.

Muista rutiinit

Ei riitä, että syöt vain jotain ruokaa tai vaikka söisit pelkästään aivoillesi hyödyllisiä ruoka-aineita. Pelkästään hyvä ruoka ei siis riitä, koska monet muutkin asiat, kuten ruokailutottumuksesi, vaikuttavat kykyihisi vastaanottaa uutta tietoa ja oppia uutta.

Syö säännöllisesti! Pidä päivässäsi selkeät rutiinit ja kunnon tauot ruokailulle. Muista syödä säännöllisesti tasaisin väliajoin.

Pidä verensokerisi kurissa. Syö välipaloja kolmen suuremman ateriasi välillä. Valitse välipalaksesi jokin hedelmä tai voileipäpala suklaapatukan tilalle!

Syö aamupala! Hyvä aamupala antaa hyvän sysäyksen päivääsi ja saa kroppasi sekä aivosi liikkeelle. Syö aamupalalla jotakin ravintopitoista, kuten kaurapuuroa marjoilla ja kananmuna. Kun syöt aamupalan, jaksat pidempään ja paremmin koko päivän.

Syö itsesi fiksuksi!

Checklist - nämä ruoka-aineet tekevät sinut fiksummaksi:

rasvainen kala

avokado

pähkinät

siemenet

kaali

juurekset

kananmuna

pinaatti

pavut

kokojyvätuotteet

hedelmät

marjat

vihannekset

kahvi

Lähteet: Aivoliitto.fi, proliitto.fi

Lue lisää vinkkejä

Viimeksi päivitetty: 07 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 22.3.2018

Muistitekniikasta apua opiskeluun

Yleensä unohdamme asiat siksi, ettemme paina niitä kunnolla mieleemme. Jos oppimiseen ei keskity, muistikuvat jäävät hatariksi ja ja pitkäaikaiseen muistiin ei synny pitäviä muistivihjeitä. Erilaisista tekniikoista on apua asioiden mieleen painamisessa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 10.5.2019

“Asioilla on tapana järjestyä” ja muita äideiltä opittuja viisauksia

Mitä me Studentumilla olemme oppineet omilta äideiltämme? Äitienpäivän kunniaksi listasimme ylös äideiltämme ja isoäideiltämme matkaan tarttuneita viisauksia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.10.2019

Vinkit ympäristöystävälliseen opiskelijaelämään

Keräsimme muutamia vinkkejä, joilla opiskelijaelämästä saa ympäristöystävällisempää.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi