Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattilaisen haastattelu: Urheilutoimittaja

Ville HirvonenNimi: Ville Hirvonen

Ikä: 22

Koulutus: Urheilutoimittaja

Oppilaitos: Laajasalon opisto


Miten valitsit alasi?

Toimittajan hommat ovat jollakin tapaa kiehtoneet aina. Liityin Jatkoajan verkkolehteen lokakuussa 2007 ja aloin tuolloin todella ensimmäistä kertaa miettiä, josko tästä voisi tulla ammatti.

Kerro koulutuksestasi

Urheilutoimittajan koulutus kesti 11 kuukautta, ja koulutus pohjautui vahvasti käytännön tekemiseen. Pääsin mm. selostamaan kaksi HIFK:n kotimatsia suorana radioon. Kuuden viikon työharjoittelu Helsingin Sanomilla antoi parhaat eväät ammattia varten.

Miten sait ensimmäisen työpaikkasi?

Ihan ensimmäinen alaan liittyvä työ oli muutaman kuukauden kestävä harjoittelujakso pienessä paikallislehdessä. Se oli todella tärkeä askel eteenpäin. En ollut siinä vaiheessa opiskellut mitään alaani liittyvää.

Missä työskentelet tällä hetkellä?

Alkanut kesä menee Suomen Tietotoimiston urheilutoimituksessa. Tein jo aiemmin keväällä satunnaisia työvuoroja STT:llä.

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Se vaihtelee tosi paljon. Joskus olen juttukeikoilla, jotka tuovat mukavaa vaihtelua, mutta pääsääntöisesti aika kuluu toimistossa. Kirjoitan uutisia ja lyhyitä juttuja.

Mikä on parasta työssäsi?

Ainakin tässä pysyy ajan hermolla. Pääsee urheilun sisälle ja näkee sen pintaa syvemmältä. Pidän todella työstäni.

Mikä on haastavinta?

Varmaan se, ettei virheisiin ole varaa. Niitäkin aina tulee, mutta ei saisi tulla. Se vaatii paljon keskittymistä, mikä on kuluttavaa. Pitää myös osata katsoa koko kuvaa. Jotkut isot uutiset maailmalla vaikuttavat myös urheiluun. Se täytyy sisäistää, mikä ei aina ole helppoa.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Nyt etenen vain päivä kerrallaan. Haaveissa on saada tästä itselle ammatti loppuiäksi, mutta liian pitkälle ei kannata miettiä. Ehkä vielä koulutan itseäni. Toisaalta joku ulkomaan pestikin kiinnostaisi. Mutta antaa ajan näyttää. Olen vielä niin nuori, että sitä riittää.

Mitä vinkkejä antaisit toimittajan ammatista kiinnostuneelle?

Tekemällä oppii. Jatkoajan kaltaiset verkkolehdet ovat turvallinen paikka kehittyä, sillä virheisiinkin on varaa. Jos tiedät jostakin lajista paljon, ole siitä ylpeä. Muista kuunnella kokeneiden toimittajien neuvoja, sieltä tulee usein kullanarvoisia neuvoja.

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin

Viimeksi päivitetty: 08 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Maa- ja metsätalousala

Maa- ja metsätalousala työllistää mm. maatiloilla, metsäteollisuudessa, viheralalla ja eläinten hoidossa. Tutustu maa- ja metsätalousalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Lakiala

Lait ohjaavat ja säätelevät lähes kaikkia yhteiskunnan ja ihmiselämän asioita. Haluaisitko sinä töihin lakialalle? Tutustu lakialan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 6.11.2019

Työharjoittelu

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus saada oman alan työkokemusta, selvittää omia kiinnostuksen kohteita ja saada jalka oven väliin mahdolliselle tulevalle työnantajalle.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi