Atk-vastaavan työhön kuuluu erilaisissa tietoteknisissä asioissa avustaminen ja it-palvelujen johtaminen. Atk-vastaava voi työskennellä yksityisenä yrittäjänä tai jonkin firman omana asiantuntijana. Atk-vastaavavia tarvitaan monissa yrityksissä tai yritys voi olla kokonaan atk-tukeen keskittyvä. Avustustehtäviä tarvitsevat niin yritykset kuin muutkin

Lue lisää ammatista Atk-vastaava

Atk-vastaavan työhön kuuluu monipuolisesti it-alan tehtäviä. Atk-vastaavan työtehtävät riippuvat toki siitä, missä hän työskentelee. Yrityksen oma atk-vastaava on vastuussa yksin tai muutaman kollegan kanssa yrityksen palveluiden, palvelimien ja työasemien toimivuudesta aina asennusvaiheesta ylläpitoon. Erilaiset vianratkaisutehtävät ovat arkipäivää.

Atk-vas

Lue lisää ammatista Atk-vastaava

Atk-vastaava työskentelee niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla niin yrittäjinä kuin muiden alaisuudessakin. Atk-vastaavan työ voi löytyä käytännössä minkä tahansa alan yrityksestä tai palveluntarjoajalta, sillä it-asioiden asiantuntijoita kaivataan kaikkialla.

Atk-vastaavan työhön voi päätyä niin ammatillisen perustutkinnon, ammattikorkeakoulututkinnon tai yliopistotasoisen tutkinnon kautta. Työn vaativuus kasvaa koulutustason myötä.

Ammatillisessa oppilaitoksessa voi suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ja jatkaa opintoja alan ammatti- tai erikoisammattitutkinnossa. Perustutkinnon jälkeen

Lue lisää ammatista Atk-vastaava
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Atk-vastaava tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 952 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Atk-vastaava

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 952 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset