🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Englanninkielen lehtorit ovat kieliaineiden aineenopettajia, jotka ohjaavat opiskelijoita oppimaan englantia, parantamaan vuorovaikutustaitoja vieraalla kielellä ja ymmärtämään vierasta kulttuuria. Työpaikkoja ovat yleensä peruskoulut ja lukiot. Englanninkielen lehtori tarvitsee työssään opetettavan kielen vankkaa hallintaa ja pedagogista osaamista.

Lähteet:

Lue lisää ammatista Englanninkielen lehtori

Englanninkielen lehtorin pääasiallinen työtehtävä on oppilaiden opetus. Oppituntien pitäminen ja opiskelijoiden ohjaus on kuitenkin vain osa opettajan työtä. Huomattavasti aikaa vievät myös opetuksen suunnittelu, tuntien valmistelu ja oppimisen arviointi sekä erilaiset hallinnolliset ja yhteistyötehtävät. Myös oman alan kehityksen seuraaminen ja opetuksen

Lue lisää ammatista Englanninkielen lehtori

Peruskoulut. Lukiot. Yleissivistävät oppilaitokset. Ammatilliset oppilaitokset. Ammattikorkeakoulut. Yliopistot. Yksityiset kielikoulut. Kurssien järjestäjät.

Ollakseen pätevä englanninkielen lehtori, opiskelijan tulee suorittaa ylempi korkeakoulututkinto, johon kuuluu englannin kielen opintoja sekä opettajan pedagogiset opinnot.

Yleisimmin yliopistoon haetaan opiskelemaan englannin kieltä, minkä jälkeen opintojen aikana hakeudutaan opiskelemaan soveltuvuuskokeen kautta opettajan pedagogisiin opintoihin. Näillä

Lue lisää ammatista Englanninkielen lehtori
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Englanninkielen lehtori tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
4 062 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
4 076 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 990 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Englanninkielen lehtori

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 062 EUR
  • 4 076 EUR
  • 3 990 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset