Kirjailijat kirjoittavat kaunokirjallisia teoksia kuten romaaneita, näytelmiä ja runoja. Myös tietokirjailijat ovat kirjailijoita. Kirjoittaminen on vaativaa ja luovaa työtä, jota pidetään usein kutsumuksena. Vain pieni osa kirjailijoista saa elantonsa pelkästään kaunokirjallisuutta kirjoittamalla. Kirjailijan työ vaatii kirjallisen ja kielellisen

Lue lisää ammatista Kirjailija

Kirjailijat kirjoittavat kaunokirjallisia teoksia, jotka voivat olla romaaneita, novelleja, runokokoelmia, teatterinäytelmiä ja radiokuunnelmia. Tekstejä kirjoitetaan myös televisiokäsikirjoituksiksi sekä elokuvakäsikirjoituksiksi.

Kirjailijan työ on luovaa kirjoittamista, joka edellyttää persoonallista sanottavaa lukijoille, halu kirjoittaa ei yksin riitä.

Lue lisää ammatista Kirjailija

Kirjailijoilla ei ole varsinaisia työpaikkoja. He tarjoavat käsikirjoituksia kustantajille, jotka hyväksyvät tai hylkäävät ne. Joskus nimekäs kirjailija voi saada myös tilaustyön, joka voi olla esimerkiksi historiikki.

Kustantamoihin tarjotaan luettavaksi valtavat määrät tekstejä, joista vain noin yksi prosentti päätyy julkaisuiksi. Jo taloudellisista syistä

Lue lisää ammatista Kirjailija

Varsinaista koulutusta kirjailijaksi ei ole. Monenlaisia kursseja järjestetään esimerkiksi työväen-, kansalais- ja kansanopistojen toimesta. Tunnettuja kirjoitusopetusta antavia kansanopistoja ovat esimerkiksi Oriveden opisto ja Jamilahden kansanopisto. Myös Nuoren Voiman Liitto ohjaa harrastajakirjoittajia.

Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa voi

Lue lisää ammatista Kirjailija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset