Järjestelmäasiantuntijalla kokonaisvaltainen käsitys yrityksen järjestelmäarkkitehtuurista ja sen toteutuksesta. Järjestelmäasiantuntija on perehtynyt järjestelmien suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon. Hänellä on myös käytännön osaamista lähiverkko- ja tietoliikennejärjestelmistä.

Lähde: Suomen yrittäjäopisto

Järjestelmäasiantuntija hallitsee niin tietokantojen teoreettisen puolen kuin käytännön ongelmanratkaisun. Järjestelmäasiantuntija on perehtynyt myös tietokantojen hoitotehtäviin ja tietokannanhallintajärjestelmien toimintaperjaatteisiin. Ammattitaitoinen järjestelmäasiantuntija pystyy myös toimimaan asiantuntijana alan yrityksissä ja projekteissa.

Järjestelmäasiantuntijat työskentelevät usein tieto- ja viestintätekniikan yrityksissä, joiden asiakkaita ovat lähes kaikki toimialat aina kauppa-, pankki- ja logistiikka-alasta valtioon, kuntiin ja yksityishenkilöihin. Alan yritykset toimivat sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

Järjestelmäasiantuntijaksi voi opiskella tieto- ja viestintätekniikan tutkinnoissa ympäri Suomea tai Suomen yrittäjäopistossa aikuiskoulutuksena. Opinnoissa perehdytään kattavasti esimerkiksi tietokoneohjelmistoihin ja laitteisiin, tietojärjestelmiin sekä käyttäjä- ja verkkotukeen. Opinnot voivat sisältää myös yrittäjyysopintoja sekä käytännön

Lue lisää ammatista Järjestelmäasiantuntija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Järjestelmäasiantuntija tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 420 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 415 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 423 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Järjestelmäasiantuntija

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 24% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 3 420 EUR
  • 4 508 EUR

Valtiosektorilla palkka on 20% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 3 415 EUR
  • 4 287 EUR

Valtiosektorilla palkka on 25% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 3 423 EUR
  • 4 554 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset