🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ohjelmistosuunnittelija suunnittelee ja kehittää työssään erilaisia ohjelmistoja. Työpaikkana voi olla esimerkiksi erilaiset tietotekniikan palveluyritykset sekä muuten tietotekniikkaa käyttävät organisaatiot ja yritykset niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.

Ohjelmistosuunnittelija suunnittelee ja kehittää työssään erilaisia ohjelmistoja. Ohjelmistosuunnittelijan on tärkeää ymmärtää työssään käyttäjien sekä asiakkaiden tarpeet, jonka mukaan ohjelmisto on suunniteltava tai kehitettävä.

Ohjelmistosuunnittelijan on osattava ilmaista asiat selkeästi, sillä joskus ohjelmistoja ymmärtämättömän henkilön on vaikea

Lue lisää ammatista Ohjelmistosuunnittelija

Ohjelmistosuunnittelijan työpaikkana voi olla esimerkiksi erilaiset tietotekniikan palveluyritykset sekä muuten tietotekniikkaa käyttävät organisaatiot ja yritykset niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. Esimerkiksi erilaiset virastot, oppilaitokset, pankit, vakuutusyritykset sekä kaupan tietotekniikkaosastot voivat olla ohjelmistosuunnittelijan

Lue lisää ammatista Ohjelmistosuunnittelija

Ohjelmistosuunnittelijan koulutustausta voi olla moninainen. Esimerksiksi suorittamalla tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon voi edetä työssään ohjelmistosuunnittelijaksi. Tietojenkäsittelyä voi opiskella niin ammattikorkeakoulussa kuin yliopistossakin.

Esimerksiksi tietojenkäsittelyn insinööriksi tai tradenomiksi voi opiskella useissa

Lue lisää ammatista Ohjelmistosuunnittelija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Ohjelmistosuunnittelija tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 486 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
3 547 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 450 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Ohjelmistosuunnittelija

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 486 EUR
  • 3 547 EUR
  • 3 450 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset