🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Pelin äänisuunnittelija luo digitaaliseen peliin äänimaailman, jonka tehtävänä on tukea peli-ideaa ja luoda halutunlaista tunnelmaa. Pelin äänillä ja musiikilla voidaan vaikuttaa huomattavasti onnistuneeseen pelikokemukseen. Äänisuunnittelijan tehtävät vaihtelevat äänimaailman ideoinnista ja suunnittelusta toteutukseen ja aina oman musiikkiteoksen

Lue lisää ammatista Pelin äänisuunnittelija

Pelin äänisuunnittelija luo digitaaliseen peliin äänimaailman, joka koostuu monenlaisista äänistä ja musiikista. Hyvä äänisuunnittelu ja eläväiset äänimaisemat voimistavat pelikokemusta ja saavat pelaajan uppoutumaan syvemmälle pelin tapahtumiin. Pelien vuorovaikutteisuus tekee äänisuunnittelusta haastavan, koska äänien on heijastettava pelin kulkua ja

Lue lisää ammatista Pelin äänisuunnittelija

Peliteollisuuden (pelialan, pelitoimialan) yritykset. Digitaalisiin peleihin keskittyneet pelistudiot ja muut pelialan yritykset kehittävät ja julkaisevat pelejä sekä tarjoavat peleihin liittyvää konsultointia ja asiantuntijapalveluja sekä sisällöntuottamista ja koulutusta.

Työpaikkoja on myös peleihin liittyvää tutkimusta harjoittavissa yliopistoissa sekä

Lue lisää ammatista Pelin äänisuunnittelija

Aalto-yliopistossa voi opiskella elokuvaäänitystä ja -äänisuunnittelua. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on taiteen maisteri.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa voi opiskella äänisuunnittelua pelialaan liittyen. Tutkintonimike on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto tradenomi (AMK).

Tampereen ammattikorkeakoulussa

Lue lisää ammatista Pelin äänisuunnittelija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset