Puheterapeutti tutkii, hoitaa ja kuntouttaa puhe- ja kommunikaatiohäiriöisiä asiakkaita. Puheterapeutteja työskentelee mm. sairaaloissa, kehitysvammahuollossa, kuntoutuslaitoksissa sekä ammatinharjoittajina. Työ on itsenäistä asiantuntijatyötä, jossa tarvitaan vuorovaikutustaitoja ja ihmistuntemusta.

Puheterapeutti tutkii, hoitaa ja kuntouttaa puhe- ja kommunikaatiohäiriöisiä asiakkaita. Puheterapeuttisen kuntoutuksen tarkoituksena on poistaa, lieventää tai ehkäistä kommunikaation, puheen, kielen sekä nielemisen häiriöitä.

Puheterapeuttisen tutkimuksen ja arvion perusteella puheterapeutti laatii ja toteuttaa asiakkaan kuntoutussuunnitelman sekä vastaa

Lue lisää ammatista Puheterapeutti

Pääosa puheterapeuteista työskentelee kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa. Puheterapeutteja työskentelee terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja päiväkodeissa. Puheterapeutteja on myös kehitysvammahuollossa, kasvatus- ja perheneuvoloissa, erityiskouluissa sekä kuntoutuslaitoksissa. Osa puheterapeuteista toimii ammatinharjoittajina / yrittäjinä.

 

Yliopistoissa voi suorittaa filosofian maisterin tutkinnon logopedia pääaineena. Tutkinnon voi suorittaa Helsingin, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistossa sekä Åbo Akademissa.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Puheterapeutti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 753 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Puheterapeutti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 753 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset