🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Tietoliikenneasentaja asentaa vaihtuvissa asennuskohteissa tietoliikennelaitteita ja -järjestelmiä sekä tekee niiden kunnossapitotöitä. Tietoliikenneasentajat työskentelevät teleoperaattoreiden tai alan laitteita valmistavan elektroniikka- ja sähköteollisuuden palveluksessa. Ammatti edellyttää tekniikan hallintaa, kädentaitoja, huolellisuutta,

Lue lisää ammatista Tietoliikenneasentaja

Tietoliikenneasentajan tehtäviin kuuluvat erilaisten tietoliikennelaitteiden ja -järjestelmien asennus- ja kunnossapitotyöt. Tietoliikenne on äänen, kuvan, videon tai muun datan siirtoa tietoliikenneverkkojen kautta sähköisesti. Nykyaikaiselle yhteiskunnalle tietoliikenne on elintärkeää, sillä esimerkiksi internet, sähköpostit ja puhelut perustuvat sille.

Ase

Lue lisää ammatista Tietoliikenneasentaja

Tietoliikenneoperaattorit. Teleoperaattorit. Elektroniikka- ja sähköteollisuus.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua myös tietoliikenneasentajan ammattitutkinto ja tietoliikenneyliasentajan erikoisammattitutkinto.

 Lue lisää ammatista Tietoliikenneasentaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset