Pitkä vai lyhyt matematiikka?

05 maalis 2013
KYSYMYS
Moi! Olen menossa ensi syksynä lukioon ja minua mietityttää, otanko pitkän vai lyhyen matikan. Haluaisin lukion jälkeen lähteä opiskelemaan suuhygienistiksi. Olisiko siis mahdollista pärjätä lyhyellä matikalla?

Vastaus

06 maalis 2013

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Pitkän matematiikan oppimäärän suorittaminen saattaa antaa lisäpisteitä hakeutuessasi korkeakouluopintoihin joillekin aloille, kuten esimerkiksi luonnotieteiden opintoihin, tekniikan pariin tai kaupalliselle alalle. Pitkä matematiikka ei siis ole millekään alalle varsinainen edellytys, mutta joillakin aloilla saatat saada siitä enemmän lähtöpisteitä opintoihin hakiessasi.

Suuhygienistin opinnoissa pärjäät kuitenkin varmasti aivan yhtä hyvin, vaikka olisitkin suorittanut lukiossa lyhyen matematiikan. On hyvä tarkistaa, otetaanko toivomasi jatko-opiskelupaikan opiskelijavalinnassa huomioon matematiikan arvosana. Esimerkiksi Metropolia Ammattikorkeakoulun suuhygienistin opintoihin hakeutuessa huomioon otetaan ylioppilastodistuksen arvosanoista äidinkieli, paras kieli (pitkä tai lyhyt) ja matematiikka tai matematiikan sijaan paras reaaliaineiden kokeista.

Kannattaa kuitenkin myös muistaa, että matematiikan oppimäärää pitkästä lyhyeen on helppoa vaihtaa opintojen aikana. Voit siis hyvin aloittaa pitkän matematiikan opinnot ja kokeilla, miltä sen opiskelu sinusta tuntuu. Halutessasi voit helposti vaihtaa opinnot myöhemmin lyhyeen matematiikkaan.

Aurinkoista kevättä ja tsemppiä tuleviin lukio-opintoihisi!


Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi