🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Eläinlääketieteen opinnot

21 marras 2013
KYSYMYS
Hei,

olen 16-vuotias lukiolainen Lohjalta. Haluaisin tietoa Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen opinnoista.

Ystävällisin terveisin

Sonja

Vastaus

21 marras 2013

Hei Sonja,

Mukavaa, että olet löytänyt sinua kiinnostavan alan. Eläinlääketiedettä voi opiskella Suomessa ainoastaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa.

Eläinlääketieteen koulutusohjelman tutkintorakenne on kaksiportainen. Koulutusohjelma koostuu kolmivuotisesta eläinlääketieteen kandidaatin tutkinnosta ja kolmivuotisesta eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnosta. Ammatillisen laillistumisen saaminen kestää yhteensä noin 6 vuotta ja on laajuudeltaan 360 opintopistettä.

Opinnot on jaettu kolmeen osaan: peruseläinlääketiede ("terve kotieläin"), kliininen eläinlääketiede ("sairas kotieläin") sekä elintarvike- ja ympäristöhygienia ("pellolta pöytään"). Opintoihin sisältyy luento-opetuksen lisäksi runsaasti käytännön harjoittelua, josta esimerkkinä mainittakoon kunnallis- ja tarkastuseläinlääkäriharjoittelu. Opiskelijoille on tehty valmis opinto-ohjelma, jonka mukaan opinnot etenevät. Laajat opinnot antavat mahdollisuuden työskennellä kaikilla eläinlääketieteen osa-alueilla.

Eläinlääketieteelliseen voi pyrkiä joko pääsykokeen ja ylioppilastutkinnon arvosanojen yhteispisteillä tai pelkän pääsykokeen pisteillä. Vuonna 2012 eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan pyrki yhteensä 810 hakijaa. Heistä 575 osallistui pääsykokeeseen, ja opiskelemaan pääsi yhteensä 68 hakijaa. Lisää eläinlääketieteellisen valintakokeista voit lukea täältä.

Onnea opintoihisi ja mukavaa loppuvuotta!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi