Ammattikoulusta oikeustieteelliseen?

21 helmi 2014
KYSYMYS
Hei! Olen valmistunut kokiksi ammattikoulusta, mutta nyt minua kiinnostaisi oikeustieteen opinnot. Vaaditaanko oikeustiedeopintoihin sitä, että on käynyt lukion? Missä kouluissa voi opiskella oikeustiedettä ja onko niihin pääsykokeet?

Vastaus

21 helmi 2014

Hei,

Yliopistoon voi päästä ammattikoulututkinnolla. Yliopistolaissa nimittäin sanotaan, että vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin siinä missä lukiokoulutuskin.

Voit siis hakea opiskelemaan oikeustiedettä suoritettuasi vähintään kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon. Lisätietoa hakuajoista löydät täältä.

Oikeustiedettä voi opiskella seuraavissa yliopistoissa Suomessa:

Hakijat osallistuva pääsykokeeseen, jossa mitataan hakijan kykyä soveltaa pääsykoekirjallisuudessa käsiteltyjä asioita. Koe koostuu aineistotehtävistä, oikeustapauksista, esseistä ja monivalintatehtävistä, joissa hakijan tulee osata tulkita lainopillisia ongelmia ja selittää niiden taustoja oikeita oikeustieteellisiä termejä käyttäen. Voit lukea lisää oikeustieteen pääsykokeesta täältä.

Paljon tsemppiä oikeustieteen opintoihisi ja iloista talven jatkoa!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi