Opiskelupaikan vastaanottaminen / Opintojen aloituksen siirtäminen

19 touko 2014
KYSYMYS
Hei,
On tullut mieleen sellainen kysymys tuosta säännöksestä, että vaikuttaako poissaolo mitenkään tuohon mahdollisuuteen ottaa vastaan paikka toisesta yliopistosta? Pääsin viime vuonna tampereen yliopistoon ja ilmoittauduin poissaolevaksi armeijan takia mutta nyt vuoden asiaa mietittyäni olen päättänyt hakea toiseen yliopistoon. Onko siis mahdollista ottaa paikka vastaan myös tänä vuonna vai vaikuttaako se että opinnot tampereella alkaisivat syksyllä jotenkin asiaan? Säännössähän sanotaan "Yhden paikan säännöksen mukaan opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden aikana alkavista opinnoista."

Kiitos etukäteen

Vastaus

19 touko 2014

Hei, jos olet vastaanottanut opiskelupaikan viime vuonna, mutta ilmoittautunut poissaolevaksi, tällöin olet ainoastaan siirtänyt opiskelujesi alkamisajankohtaa ja silloin sinulla on mahdollisuus ottaa toinen opiskelupaikka vastaan seuraavana lukuvuonna. Jos olet kuitenkin siirtänyt opiskelupaikan vastaanottamista, tällöin otat paikan vastaan vasta ensi syksynä, jolloin et voi samana lukukautena vastaanottaa toista opiskelupaikkaa.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa asia vielä omasta yliopistostasi (tässä tapauksessa Tampereen yliopistosta), jotta saat varmasti ajankohtaista informaatiota hakumenettelystä.

Terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi