🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Liikuntatieteellisen hakeminen ammattikoulun todistuksella

29 heinä 2014
KYSYMYS
Hei

Voinko hakea jyväskylän liikutatieteelliseen liikunnanopettajaksi ammattikoulun todistuksella? Silloin ei ilmeisesti pisteitä saa todistuksesta, toisin kuin lukion?

Kuinka paljon menetän pisteitä tämän todistuksen takia?
Kannattaako aloittaa terveystiedon opinnot avoimessa yliopistossa, vai saako niitä hyväksiluettua jälkeenpäin jos kouluun pääsen?

Vastaus

29 heinä 2014

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Tutkin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteita. Ammatillisen perustutkinnon suorittanut ei saa valinnassa todistuspisteitä, mutta voi tulla valituksi valintakokeen tai kilpailun perusteella tai sitten avoimen yliopiston opintojen perusteella. Terveystieteiden pääaineisiin avoimen yliopiston väylän kautta hakevalta edellytettään kuitenkin yhteensä 100 opintopistettä. Voit tutustua avoimen yliopiston väylään tarkemmin täällä. Hakiessasi kuulut eri valintaryhmään kuin ylioppilastutkinnon suorittaneet, jolloin piste-ero ei ole vertailtavissa.

Avoimen yliopiston opinnot saa pääsääntöisesty hyväksiluettua jälkeenpäin yliopistossa, joten opinnot avoimessa yliopistossa eivät ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto tulevaisuutta ajatellen.

Tsemppiä opintoihisi ja hyvää kesän jatkoa!

Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi