Kasvatustieteen opinnot Helsingin yliopistossa

23 syys 2014
KYSYMYS
Haluan saada lisätietoja Helsingin yliopiston kasvatustieteen tutkinnosta. Montako vuotta opinnot kestävät? Mikä on hakukelpoisuus?

Vastaus

23 syys 2014

Hei Shazia,

Kiitos kysymyksestäsi. Kasvatustieteiden koulutuksessa suoritetaan ensin kolmivuotinen kasvatustieteen kandidaatin tutkinto ja sen jälkeen kaksivuotinen kasvatustieteen maisterin tutkinto. Opinnot kestävät yhteensä siis viisi vuotta.

Tässä Helsingin yliopiston kotisivuilta löytämääni tietoa hakukelpoisuudesta:

Yliopistossa suoritettavaan alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon on kelpoinen hakemaan henkilö, joka on suorittanut jonkin seuraavista tutkinnoista/koulutuksista:

 •     suomalainen ylioppilastutkinto
 •     International Baccalaureate -tutkinto (IB)
 •     Eurooppalainen ylioppilastutkinto (EB)
 •     Reifeprüfung-tutkinto (RP)
 •     AICE-tutkinto (Cambridge Advanced International Certificate of Education)
 •     vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot
 •     ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai niitä vastaava aikaisempi tutkinto
 •     korkeakoulututkinto yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai Maanpuolustuskorkeakoulussa
 •     ulkomainen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin
 •     tai henkilö, jolla on dekaanin tai kanslerin myöntämä erivapauspäätös joltain aiemmalta vuodelta
 •     tai henkilö, jolle on myönnetty vastaavan tasoisen tai tätä ylemmän tutkinnon suoritusoikeus johonkin Helsingin yliopiston tiedekuntaan tai muuhun yliopistoon

Suomalaisen ylioppilastutkinnon perusteella hakevalla tulee olla sekä lukion päättötodistus että hyväksytysti suoritettu ylioppilastutkinto. Keväällä 2014 ylioppilastutkinnon suorittavat ovat hakukelpoisia, jos hakijalla on lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto suoritettu hyväksytysti 2.6.2014 mennessä. Ylioppilastutkinnon tulokset saadaan suoraan ylioppilastutkintolautakunnan rekisteristä, jos tutkinto on suoritettu vuonna 1990 tai sen jälkeen. Myös kevään 2014 ylioppilaiden ylioppilastutkinnon tulokset saadaan suoraan valtakunnallisesta hakijarekisteristä (Harek).

Kansainväliset ylioppilastutkinnot International Baccalaureate -tutkinto (IB-tutkinto), Eurooppalainen ylioppilastutkinto (EB-tutkinto) ja Reifeprüfung-tutkinto (RP-tutkinto) antavat hakukelpoisuuden tutkinnon suoritusmaasta riippumatta. Ne rinnastetaan suomalaiseen ylioppilastutkintoon ylioppilastutkinnon pisteityksessä. EB-tutkinnon, IB-tutkinnon tai RP-tutkinnon vuonna 2014 suorittavilta huomioidaan lähtöpisteytyksessä ennakkoarviotiedot.

Ne, jotka eivät ole suorittaneet suomalaista tai kansainvälistä ylioppilastutkintoa (IB-tutkintoa, EB-tutkintoa tai RP-tutkintoa) voivat tulla hyväksytyksi pelkän valintakokeen perusteella.

Kotimaisen kielen taidon osoittaminen
Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan koulutuksiin hakevan on tarvittaessa osoitettava hakuvaiheessa riittävä kotimaisen kielen taito. Hakija voi osoittaa riittävän kotimaisen kielen taidon joko suorittamiensa opintojen perusteella tai kielikokeella.

Toivottavasti tämä tieto auttaa sinua eteenpäin ja voit aina olla yhteydessä suoraan Helsingin yliopistoon, mikäli kaipaat vielä lisätietoja hakemiseen ja hakukelpoisuuteen liittyen. Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla hakijapalvelut@helsinki.fi tai puhelimitse 02941 24140.


Onnea opintoihisi ja aurinkoista syksyä!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi