Fysiikan alan pääsykoevaatimukset

11 marras 2014
KYSYMYS
Olen kiinnostunut fysiikan opinnoista yliopistossa. Minulla on kirjoitukset tulossa, mutta olen hieman eksyksissä. Tämän hetken suunnitelmien mukaan kirjoittaisin pitkän matematiikan, pitkän englannin, äidinkielen ja fysiikan. Millaiset valintapisteet tulisi suurinpiirtein olla, jotta tulisi valituksi suoravalinnan kautta? Pitäisikö minun varmuuden vuoksi otettava vielä tuohon lyhyt venäjä mukaan? Keskiarvoni on kuitenkin kaikissa näissä aineissa hyvä (suurempi kuin 8).

Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

11 marras 2014

Hei,

Ja kiitos viestistäsi. Ainakin Helsingin ja Jyväskylän Yliopistojen fysiikan alan pääsykokeiden pisteytystaulukoiden mukaan pisteitä saa juurikin noiden aineiden ylioppilaskirjoituksista joita olet kirjoittamassa, joten oikeilla jäljillä olet! Toki voit vielä venäjän ottaa tuohon lisäksi, sehän on vain plussaa tulevaisuuttasi ajatellen, mutta todennäköisesti tulet saamaan pitkästä englannista enemmän valintapisteitä, sillä pitkää oppimäärää painotetaan enemmän kuin lyhyttä tai keskipitkää.

Vaikea suoraan sanoa minkälaiset valintapisteet tulisi saada, jotta pääsisi suoravalinnalla sisään, sillä jokaisella yliopistolla on omat valintakriteerinsä, jotka on ilmoitettu yliopistojen omilla kotisivuilla. Uskoisin sen kuitenkin riippuvan ihan hakijoiden tasosta paljonko pisteita tarvitaan sisäänpääsyyn. Tästä linkistä löydät enemmän tietoa fysiikan koulutusohjelman pääsykoekäytännöistä.

Toivottavasti näistä oli apua ja tsemppiä kirjoituksiin!

Terkuin,
Inka, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi