Poissaoloilmoitus ammattikorkeakoulussa

21 tammi 2015
KYSYMYS
Moikka!

Minulla on paikka AMKissa, mutta olen lykännyt sitä nyt yli vuoden koska käyn amiksen loppuun (minulla on siis yo-pohja). Nyt kun valmistuminen lähestyy, olen alkanut epäröimään tätä koulutuspaikkaani. Voinko hakea kevään haussa vaikka olen poissaolevana jo kirjoilla toisessa koulussa? Entä mitä laitan papereihin kun he lähettävät joka vuosi kyselyn onko poissaolevana vai paikalla, jos se tuleekin ennen tietoa uuteen kouluun pääsystä?

Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

21 tammi 2015

Heippa,

Kiitos kysymyksestäsi! Poissaoloilmoituksen perusteella saat olla poissa yhteensä kahden lukuvuoden ajan koko opiskeluaikana, mutta kerralla vain yhdeksi lukuvuodeksi. Vaikka olet kirjoilla toisessa koulussa, voit hakea kevään haussa uutta koulutuspaikkaa. Opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulujen valtakunnalliseen yhteishakuun kuuluvan korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta (1.8.–31.12. tai 1.1.–31.7.). Eli vaikka olet kirjoilla toisessa koulussa poissaolevana, voit ottaa syksyllä uuden paikan vastaan.

Jokaisella ammattikorkeakoululla on omat päivämääränsä, mihin mennessä läsnäolo- ja poissaoloilmoitus tulee jättää. Tässä yhteydessä olethan yhteydessä ammattikorkeakouluun, jossa sinulla on jo koulutuspaikka.

Onnea opintoihisi!

Terveisin,
Hanna, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi