🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Saksan ja englannin kielen pääsykokeet

02 maalis 2015
KYSYMYS
Olen hakemassa yliopistoon ja ensimmäiseksi ajattelin laittaa yhteishaussa saksan kielen ja toiseksi espanjan. Luin yliopiston nettisivuilta, että kaikilla kielillä on samana päivänä yhteinen osio pääsykokeessa ja sitten erillinen osio. Onko siis mahdollista osallistua molempien kielien pääsykokeisiin samassa yliopistossa?

Vastaus

02 maalis 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Jokaisella yliopistolla on omat käytäntönsä pääsykokeiden suhteen. Se, miten sinun tulee pääsykokeet suorittaa, riippuu siis siitä, mihin yliopistoon aiot hakea. Sekä espanjan kieltä että saksan kieltä voi opiskella ainakin Helsingin ja Turun yliopistoissa.

Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitoksen oppinaineiden valintakokeet järjestetään yhteistyössä. Yliopiston hakuoppaassa, joka löytyy oppilaitoksen kotisivuilta, sanotaan seuraavaa: ”Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen oppiaineiden valintakokeet järjestetään yhteistyössä. Valintakoe on kaksiosainen ja koostuu kaikille hakukohteille yhteisestä koeosiosta sekä kunkin oppiaineen kielikohtaisesta koeosiosta. Tullakseen valituksi hakijan on suoritettava hyväksytysti sekä yhteinen koeosio että hakukohteen kielikohtainen koeosio. Valintakoe järjestetään yhden päivän aikana. Kielikohtaiset koeosiot on mitoitettu siten, että hakijan on mahdollista suorittaa koeajan puitteissa useamman oppiaineen koeosio. Hakija voi siten saada samalla kertaa useamman oppiaineen opintooikeuden, jolloin pääaineeksi tulee hakutoivejärjestyksessä ylempänä oleva hakukohde ja muihin hakukohteisiin hakija voi saada sivuaineoikeuden. On suositeltavaa, että hakija hyödyntää tätä mahdollisuutta.”

Helsingin yliopistossa saksan ja espanjan valintakokeet näyttäisivät olevan eri päivinä, joten ongelmaa ei sinne hakiessa pitäisi olla. Myös Helsingin yliopistoon hakemisesta löydät lisätietoa oppilaitoksen kotisivuilta.

Onnea hakemiseen!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi