Kielten pääsykokeet

27 huhti 2015
KYSYMYS
Olen hakenut Turun yliopistoon kahteen eri kieleen.Turun yliopiston nettisivuilla on ajat kielien pääsykokeisiin,mutta kaikilla kielillä pääsykokeiden aika on sama. Tuleeko vielä jotkin tarkemmat ajat vai miten pääsykokeet järjestetään?

Vastaus

29 huhti 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitoksen oppinaineiden valintakokeet järjestetään yhteistyössä. Yliopiston hakuoppaassa, joka löytyy oppilaitoksen kotisivuilta, sanotaan seuraavaa:

”Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen oppiaineiden valintakokeet järjestetään yhteistyössä. Valintakoe on kaksiosainen ja koostuu kaikille hakukohteille yhteisestä koeosiosta sekä kunkin oppiaineen kielikohtaisesta koeosiosta. Tullakseen valituksi hakijan on suoritettava hyväksytysti sekä yhteinen koeosio että hakukohteen kielikohtainen koeosio. Valintakoe järjestetään yhden päivän aikana. Kielikohtaiset koeosiot on mitoitettu siten, että hakijan on mahdollista suorittaa koeajan puitteissa useamman oppiaineen koeosio. Hakija voi siten saada samalla kertaa useamman oppiaineen opinto-oikeuden, jolloin pääaineeksi tulee hakutoivejärjestyksessä ylempänä oleva hakukohde ja muihin hakukohteisiin hakija voi saada sivuaineoikeuden. On suositeltavaa, että hakija hyödyntää tätä mahdollisuutta.” 

Onnea pääsykokeisiin!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi