🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Oikeustieteelliseen Avoimen yliopiston väylän kautta

10 kesä 2015
KYSYMYS
Hei,

Työskentelen tällä hetkellä media-alalla, mutta oikeustieteen opinnot kiinnostaisivat kovasti. Kaipaisin vastauksia muutamiin minua askarruttaviin kysymyksiin.

Jos suoritan vain oikeusnotaarin tutkinnon, niin mihin tehtäviin voin työllistyä? Voisinko yhdistää media-alan kokemukseni jollakin tapaa oikeusnotaarin tutkintoon? Miten ja missä tehtävissä?

Minkä suuruista palkkaa oikeusnotaari saa? Työllistyykö oikeusnotaari helposti oman alan tehtäviin?

Voinko suorittaa Hgin avoimessa yliopistossa ensi lukukauden aikana tarvittavat 60 op ja hakea sitten avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi?
Hyväksiluetaanko nuo 60 op kokonaan tutkintoon?

Kiitos!

Vastaus

10 kesä 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Alemman oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon suorittaneet oikeusnotaarit voivat työskennellä erilaisissa oikeudellisissa ammateissa ja laintuntemusta vaativissa tehtävissä esimerkiksi poliisilaitoksilla, oikeusaputoimistoissa, pankeissa, verohallinnossa tai erilaisten järjestöjen ja asianajaja- tai lakitoimistojen asiantuntijatehtävissä. Oikeusnotaarin työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi erialisten lakiasioiden valmistelua, edunvalvontatehtäviä tai lainopillista neuvontayötä. Lakimieheksi sen sijaan voidaan kutsua vain ylemmän korkeakoulututkinnon, eli oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittaneita. Ylempää korkeakoulututkintoa edellytetään varsinaisiin lakimiehen tehtäviin, kuten asianajajan, syyttäjän tai tuomarin tehtäviin.

Oikeusnotaarin palkka riippuu tietysti työtehtävästä, mutta Lakimiesliitto.fi:n mukaan vara- ja oikeusnotaarin palkkasuositus vuodelle 2013 on ollut 3060 euroa kuukaudessa. Oikeustieteen maisterit työllistyvät melko hyvin valmistumisen jälkeen, mutta oikeusnotaarin työllistymisestä en osaa sanoa tarkemmin. Suurin osa jatkaa oikeustieteen opintoja maisteriksi saakka.

Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan voi kyllä hakea avoimen väylän kautta. Valinnassa otetaan huomioon Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan tutkintovaatimusten mukaiset ja tiedekunnan hyväksymät oikeustieteelliset opinnot, jotka on suoritettu joko Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa, avoimina yliopisto-opintoina Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksessa tai Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa sivuaineopintoina tai erillisinä opintoina. Hakijoiden edellytetään suorittaneen hakuajan loppumiseen mennessä vähintään 60 opintopistettä yllämainittuja opintoja.

Löydät lisätietoja avoimen väylän hausta Helsingin yliopiston kotisivuilta. Voit kysyä tarkempaa tietoa avoimen yliopiston väylästä myös Avoimen yliopiston opintojen ohjaajilta.

Onnea opintoihisi!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi