🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Fysioterapeuttikoulutus

16 heinä 2015
KYSYMYS
Heippa! Päätin ottaa teihin yhteyttä koskien fysioterapeutin monimuotototeutusta. Olen 22-vuotias tyttö Riihimäeltä ja hain nyt keväällä fysioterapeutin päivätoteutukseen mutten tullut valitettavasti valituksi, joten olen nyt tutkimassa muita vaihtoehtoja. Jos lähtisi hakemaan monimuotototeutukseen niin tulisiko minulla olla jo joku terveydenalan tutkinto tms. vastaava tutkinto, jotta pystyisin tämän tutkinnon suorittamaan? Entäpä, tuleeko työpaikan nimenomaan olla fysioterapeutin työ vai käykö jokin muu ala? Mistä olisi järkevää lähteä tiedustelemaan työpaikkaa? Olen itse kotoisin Riihimäeltä joten toivoisin työpaikkaa, joka olisi mahdollisimman lähellä.

Olen tällä hetkellä hevosalalla töissä, mutta fysioterapeutin työ erityisesti kiinnostaisi, ja etenkin tuki- ja liikuntaelinten vammat sekä niiden hoito ja ennaltaehkäisy. Lisäksi tahtoisin kouluttautua eläinfysioterapeutiksi, perehtyä sekä ratsastajaan, että hevoseen. Näkisin fysioterapeutin koulutuksen tukevan ammattitaitoani, jos lisäksi tahtoisin toimia ratsastusvalmentajana.

Onko monimuotototeutuksen lisäksi jotain muita vaihtoehtoja, mikäli tahtoisin fysioterapeutiksi valmistua ja työskennellä joskus? Mielelläni kävisin opiskelujen ohessa töissä. Olen aika tyhjän päällä enkä tiedä yhtään mitä tehdä ja mihin suunnata. Toivottavasti saan teiltä apua. :)

Vastaus

16 heinä 2015

Heippa,

Kiitos kysymyksestäsi. Harmi, että opiskelupaikka ei sinulle avautunut!

Monimuoto-opinnot kuuluvat usein aikuiskoulutukseen, joka mahdollistaa työnteon opiskelun ohessa. Fysioterapeuttikoulutuksen aikuiskoulutus ei vaadi esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan pohjakoulutusta. Hakukelpoisuusvaatimuksena on vain yleinen hakukelpoisuus ammattikorkeakouluopintoihin, eli mikäli olet suorittanut

  • lukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon
  • International Baccalaureate -tutkinnon (IB)
  • Eurooppalaisen ylioppilastutkinnon (EB)
  • Reifeprüfung-tutkinnon (RP)
  • 120 opintoviikon laajuisen ammatillisen perustutkinnon tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot
  • näyttötutkintona ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon tai
  • ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin.

Kuitenkin aikuiskoulutukseen hakijan kannattaa tarkistaa huolellisesti kyseisen koulutuksen pääsyvaatimukset, hakutavat ja -ajat sekä koulutuksen toteutuksen järjestelyt kyseisen oppilaitoksen nettisivuilta. Aikuiskoulutukseen hakemisesta, opiskelun aloittamisesta ja sen joustavuudesta voit lukea lisää täältä.

Ammatillisiin opintoihin sisältyy työharjoittelua, jolloin vaatimukset tyopaikan/työtehtävien sisältöön määrittelee oppilaitos.

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Fysioterapeutiksi ei valitettavasti ole muita polkuja kuin ammattikorkeakoulu.

Onnea koulutuksen etsintään!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi